Okořeňte svůj kulturní trip vegetariánskou oázou, která sází na svou vlastní rostlinnou produkci. V artové evropské metropoli Berlíně totiž rozhodně nesmí etická michelinská restaurace chybět. Záhadné industriální prostory vám otevřou své až dveře poté, co zazvoníte. Pak už si můžete za zvuků elektronické hudby užít degustační menu The Magnificient Seven, v němž zaujme žloutek s kaviárem z mořských řas nebo chřest s miso a jahodovou salsou. Signature dish pak splňují parmazánové knedlíčky s artyčoky a pistáciemi nebo dim sum s lanýži.
Vídeňská restaurace Tian sází na biodiverzitu, regionalitu a samozřejmě také kvalitu. Veganský a vegetariánský gourmet podnik vyznává no waste filozofii a etické podmínky nejen pro své zaměstnance, ale i pro své dodavatele organických surovin. Vrcholem tamější kuchyně je šestichodové nebo osmichodové degustační menu A Walk Through the Vegetable Garden. Autentickou syrovost v michelinském podání ochutnáte také díky zdánlivě jednoduchému spojení surovin, jako je hrášek, fenykl a pohanka. Vegetariánský gourmet pak můžete spárovat s organickou selekcí vína.
Ve Frankfurtu nad Mohanem se jednou michelinskou hvězdou pyšní také veganská restaurace Seven Swans. Francouzská okna pozvedávají dining harmonickým výhledem na řeku, při němž si můžete vychutnat organické gourmet menu, které čerpá většinu ingrediencí z vlastní farmy. Sezonní přístup přináší gastronomii založenou na ideji “farm to table” a vypěstované ingredience jsou využívány od listu až ke kořenu. I proto se Seven Swans pyšní také Green Star, která se uděluje za udržitelný přístup k vaření.