default

Michelin & skiing v jednom? Žádný problém

Milujete lyžování a michelinskou gastronomii? Pak spojte obě vášně najednou a vydejte se na adrenalinovou degustaci do ikonické destinace Courchevelu.

Pověstný francouzský přístup ke gastronomii dělá z okolí Courchevelu v srdci francouzských Alp jednu z nejzajímavějších destinací pro ten typ lyžařů, kteří se už od prvního sjezdu těší na večeři. Místních devět michelinských restaurací drží dohromady hned patnáct hvězdiček a uspokojí nároky hostů se slabostí pro tradiční francouzskou haute cuisine, stejně jako sběratele moderních trendů.

Mezi podniky s nejdelším waiting listem patří Le 1947 à Cheval Blanc, který pod vedením génia v rondonu Yannicka Alléno získal před pěti lety svou třetí michelinskou hvězdu. Zdejší vzývané menu Alléno si zakládá na organických surovinách pocházejících především od francouzských a švýcarských farmářů. Ochutnejte hovězí pot-au-feu s lanýži a foie gras, syrového mořského okouna nebo karamelový dezert snowday s křupinkami – vše samozřejmě v doprovodu vín ze sklepů Château Cheval Blanc. Skoro se nechce věřit, že do těchto míst někteří opravdu jezdí primárně za lyžováním.

Mohlo by vás zajímat

AdventureSlaná voda & adrenalin: Co rozhodně nevynechat na Havaji?

Havaj je na bucket listu zřejmě opravdu každého z nás. Kromě lákavých výhledů, dokonalých přírodních scenérií a vytoužené dvojice azurové vody a hřejivého písku ale láká i na kulturní a adrenalinové zážitky. Jak si užít havajskou getaway naplno?

AdventureŠvýcarská getaway: Fondue & Fun

Tisíce kilometrů zasněžených svahů, viadukty, po kterých občas projede červený vlak, relaxace v rafinovaných SPA i údolí plné michelinských hvězd –…