Koks: Grónská michelinská meta

Objevujete rádi méně turistické destinace a autentickou místní gastronomii? Pak vyrazte okusit překvapivé degustační menu do Grónska.

Zdálo se vám, že Koks je s lokací na Faerských ostrovech nejodlehlejší michelinskou restaurací světa? Tak i tuhle hranici se podnik šéfkuchaře Paula Andrease Zisky rozhodl pokořit – od loňského roku totiž najdete Koks v Grónsku. Restaurace ověnčená dvěma michelinskými hvězdami se proslavila podáváním fermentovaného velrybího nebo jehněčího masa.

Dvacet chodů

V lokalitě severního polárního kruhu rozšíří Koks svůj repertoár také o místní bobulovité plody, byliny nebo tulení maso. Chef Ziska bude se svým týmem následující dvě letní sezony operovat v Ilimanaq Lodge, mikroresortu s výhledy na ledovce. Na hosty tady čeká až dvacetichodové degustační menu.

Mohlo by vás zajímat

LeisureProč jsou Azory nejudržitelnější turistickou destinací na světě?

Souostroví Azory v Atlantském oceánu jsou vyhlášené neskutečným přírodním bohatstvím. Najdete tu sopečné krajiny jako na Islandu, dramatické útesy jako ve Skotsku, bujnou vegetaci jako má Nový Zéland, vulkány jaké můžete spatřit v zemích Střední Ameriky a pláže úžasné jako na Havaji. Dechberoucí příroda tohoto souostroví nemá hranic a my vám představujeme jen malou ochutnávku toho, co tady můžete zažít a vidět.

LeisureSicílie vs. Sardínie: Kterému ostrovu dát přednost?

V oblasti středomořských destinací si Sicílie a Sardínie udržují výjimečné postavení díky splněné představě dokonalé plážové destinace. Otázka, zda vyrazit na Sicílii nebo Sardínii, je však stále předmětem vášnivých debat. Pojďme se podívat blíže na jednotlivé aspekty, které vám mohou pomoci při rozhodování.