Gourmet tip: Resort Oblík v srdci Českého středohoří

Milujete cestovat za novými gourmet spoty? Pak vyrazte do Českého středohoří, kde se skrývá gastronomický spot který aspiruje na michelinskou hvězdu.

V restauraci Remedi, která je součástí Resortu Oblík v srdci Českého středohoří, vzniká ve spolupráci s oceňovanými světovými šéfkuchaři nový gastronomický koncept inspirovaný filozofií Farm to table a principy sezonnosti. Vedení projektu se netají ambicemi dosáhnout s novým pojetím menu na první michelinskou hvězdu mimo Prahu.

V Oblíku nenechávají nic náhodě a na své misi si přizvali na pomoc francouzskou konzultační společnost HCBYHC s téměř třicetiletou tradicí, která se specializuje na vývoj nových gastronomických konceptů. Její tým sbíral zkušenosti v exkluzivních pětihvězdičkových hotelech a nejprestižnějších restauracích po celém světě – za zmínku jistě stojí hotely One&Only, restaurace Alaina Ducasse nebo privátní kulinářské projekty pro řadu významných osobností včetně Roberta de Nira nebo Rogera Federera.

Ve spolupráci s HCBYHC, respektive konkrétně světoznámým šéfkuchařem Damianem Duviau vytváří tým kuchařů Remedi v čele s Filipem Jarým nové, výjimečné menu, s nímž chce restaurace, která je nicméně již v plném provozu, zabojovat o již zmíněnou michelinskou hvězdu. Finální podoba menu zatím nebyla oficiálně představena, ale už nyní víme, že jeho součástí bude třeba steak z hovězí svíčkové s krémovým pohankovým risottem a smrži nebo pomalu vařený jeseter s pastiňákovo-vanilkovým pyré, citronovou pěnou a kaviárem.

Mohlo by vás zajímat

NewsKteré země v Evropě mají nejčistší moře?

Nedávno vyšla zpráva, kterou vydala Evropská agentura pro životní prostředí a Evropská komise. Prováděl se totiž výzkum čistoty evropských moří a jistě vás bude zajímat, které moře bylo oficiálně vyhlášeno jako nejčistší.

NewsVíme, kde si na Seychelách dáte nejlepší víno

Nejnovější přírůstek do hotelové sítě Waldorf Astoria zaznamenal první úspěch na poli mezinárodních ocenění. Magazín Wine Spectator vyznamenal v letošních Wine Spectator Restaurant Awards tři z šesti restaurací resortu. La Perle, Maison Des Epices a Moulin se tak zařadily mezi restaurace s nejlepší nabídkou vín na světě pouhých pět měsíců od otevření resortu.