V restauraci Remedi, která je součástí Resortu Oblík v srdci Českého středohoří, vzniká ve spolupráci s oceňovanými světovými šéfkuchaři nový gastronomický koncept inspirovaný filozofií Farm to table a principy sezonnosti. Vedení projektu se netají ambicemi dosáhnout s novým pojetím menu na první michelinskou hvězdu mimo Prahu.
V Oblíku nenechávají nic náhodě a na své misi si přizvali na pomoc francouzskou konzultační společnost HCBYHC s téměř třicetiletou tradicí, která se specializuje na vývoj nových gastronomických konceptů. Její tým sbíral zkušenosti v exkluzivních pětihvězdičkových hotelech a nejprestižnějších restauracích po celém světě – za zmínku jistě stojí hotely One&Only, restaurace Alaina Ducasse nebo privátní kulinářské projekty pro řadu významných osobností včetně Roberta de Nira nebo Rogera Federera.
Ve spolupráci s HCBYHC, respektive konkrétně světoznámým šéfkuchařem Damianem Duviau vytváří tým kuchařů Remedi v čele s Filipem Jarým nové, výjimečné menu, s nímž chce restaurace, která je nicméně již v plném provozu, zabojovat o již zmíněnou michelinskou hvězdu. Finální podoba menu zatím nebyla oficiálně představena, ale už nyní víme, že jeho součástí bude třeba steak z hovězí svíčkové s krémovým pohankovým risottem a smrži nebo pomalu vařený jeseter s pastiňákovo-vanilkovým pyré, citronovou pěnou a kaviárem.