Skupina Zannier, která stojí hned za několika výjimečnými hotely v Asii, Africe i v Evropě, oznámila, že se ujme proměny francouzského soukromého ostrova Île de Bendor v high-end resort. Projekt, jehož realizace by měla započnout v roce 2026, ovšem nepočítá pouze s přeměnou legendárního letoviska u Provence – společnost totiž převezme kontrolu nad celkovým provozem ostrova. Renovace promění šestihektarový ostrov v typickou provensálskou vísku se vším, co k ní patří, a nabídne také řadu gastronomických lákadel včetně restaurace Nonna Bazaar, plážového klubu, wellness centra a exkluzivních lázní. Samotný hotel pak nabídne kapacitu 93 pokojů.
Hluboké chodské lesy, designové zázemí respektující kořeny lokality a skrytý champagne bar. Právě takový off-grid zážitek najdete v letos otevřeném Resortu Český les v Železné u Smolova, který kromě udržitelné lokální gastronomie v restauraci Hvozd láká také na stylový wellness a již zmíněný champagne bar Kotelna. Ten vznikl v podzemí resortu na místě bývalé kotelny podle unikátní vize studia Konceptual spojující minulost a současnost tohoto prostoru. Historie se zhmotňuje v solitérní artové instalaci v podobě téměř tuny vážící kovové plastiky vyrobené z původních článků kotlů, které rovněž tvoří dominantní bar. Šampaňské v Českém lese kompletně pochází z portfolia maison de Venoge založeného v roce 1837. O rok později vytvořil zakladatel značky Henri-Marc zcela první ilustrovanou etiketu na šampaňské, a dal tak vzniknout kusu historie, která je dnes samozřejmostí.
V prosinci se v jihotyrolském Valli di Tures e Aurina nedaleko Brunecku otevře Olm, první energeticky soběstačný a uhlíkově neutrální eco aparthotel v Alpách. Za moderní interpretací horského útočiště stojí jihotyrolské studio Andreas Gruber Architects, které navrhlo podobu třiatřiceti elegantních apartmánů zařízených modřínovým nábytkem. Součástí hotelu s kruhovým půdorysem je SPA s bazénem a také divoká zahrada s biotopem, již lze využít třeba jako scénu pro lekce jógy. O gastronomické zázemí se hostům stará organická restaurace Prenn° šéfkuchaře Berniho Aichnera s velmi progresivním přístupem. Můžete tady ochutnat třeba wellness drinky na bázi horské vody.