Počet hvězd: ***
Kde: 13 rue Jean-Mermoz, Annecy, 74940
Šéfkuchař Laurent Petit nabízí moderní a vytříbenou kuchyni, která je oslavou lokální zeleniny a toho, co nabízí místní jezero. Raci, štiky nebo různé druhy korýšů se podávají se zeleninou, ovocem, bylinkami a květinami vypěstovanými na vlastní zahradě o rozloze 1500 m² nebo od místních farmářů. A to není vše — Laurent Petit nabízí svých hostům také vinný lístek, který pochází převážně z Alp! Není divu, že tento udržitelný a odpovědný přístup vynesl restauraci Clos des Sens kromě tří michelinských hvězd také tu zelenou.
Počet hvězd: ***
Kde: 1775 route du Leutaz, Le Leutaz-Megève, 74120
Šéfkuchař Emmanuel Renaut je vášnivým milovníkem svého regionu a tato láska se projevuje i v pokrmech podávaných v restauraci Flocons de Sel. Chef tady maximálně využívá bohatou rozmanitost produktů z oblasti Haute Savoie, které se hojně objevují v jeho jednoduchých, kreativních a sezónních pokrmech. Každé jídlo vás zavede na procházku po horách, od jezer až po nejvyšší vrcholky. Jednoduchost a přirozenost se odráží také v interiéru restaurace, která je zařízena ze dřeva, přírodních materiálů a díky velkým oknům si můžete užít dechberoucí výhledy na hory. Flocons de Sel si právem zaslouží svou pověst jedné z nejlépe hodnocených restaurací v Alpách.
Počet hvězd: **
Kde: 303 route du Port, Talloires-Montmin, 74290
V hotelu The Auberge du Père Bise v Talloires můžete navštívit restauraci, kterou vede slavný šéfkuchař Jean Sulpice a právě zde na vás čeká skutečná gastronomická cesta. Na ní objevíte klíčové chutě savojského regionu, které šéfkuchař a jeho tým rafinovaně přetváří v gurmánské nezapomenutelné kreace, jež mu vysloužily dvě michelinské hvězdy a jednu zelenou za udržitelnost. Během gastronomického dobrodružství se zde setkáte s divokou kachnou se smrkem, okounem s pistáciemi a omáčkou vierge nebo čokoládou se savojským šafránem. Čeká vás také výběr výjimečných vín, která vás provedou savojskými vinicemi. Nechte se šéfkuchařem provést touto smyslnou cestou mezi horskými pastvinami, lesem a jezerem.
Foto: Archiv Luxury Travel Digest se svolením