Velikonoce v Česku: Co vás čeká v Chateau Mcely?

Oslavte Velikonoce plné tradic na jarně nazdobeném zámku vzdáleném jen hodinu od centra Prahy. Od 28. března do 1. dubna na vás v obklopení kvetoucí přírodou čeká speciální program. Šéfkuchař Honza Štěrba pro vás uvaří velikonoční menu, za kterým je možné si udělat i gastrovýlet. Bohatý program, masáže a harmonické zážitky tak dokonale pozvednou oslavu Velikonoc.

Velikonoce na zámku ve Mcelích budou i 18. sezónu plné tradic, zážitků, laskavé péče, bohaté výzdoby, hlubokého odpočinku ve spa i relaxace uprostřed přírody. Hosté se mohou těšit na snídani s hudebním doprovodem kontrabasu a houslí, velikonoční tvoření oživí netradiční hudba dud, v parku budou k pohlazení králíčci a strakatá kůzlátka, děti se budou moct projet na oslíkovi, podívat se na hranou pohádku či se vydat za velikonočním pokladem.

Šéfkuchař Honza Štěrba pak připravil velikonoční menu, za kterým je možné si udělat i jednodenní gastro výlet. Hosté si tak mohou svátky užít všemi smysly a prožít zdánlivě všední věci nevšedně. Velikonoční menu se bude servírovat od čtvrtka 28. března do neděle 31. března od 18 hodin. Velikonoční pondělí se pak dočká své vlastní gastronomické variace. Co v obou menu najdete?

Velikonoční menu 28. 3. – 31. 3.

Předkrm
Velikonoční nádivka
Marmeláda z červené cibule · Rukola · Špek

Hlavní chod
Srnčí hřbet
Batáty · Hlíva ústřičná · Špenát · Brusinková omáčka

Sladká tečka
Vejce
Krém z nugátu · Čokoládová ganache · Ořechová omáčka

2chodové menu: 1 350 Kč za osobu
3chodové menu: 1 650 Kč osobu

Velikonoční pondělí, obědové menu

Předkrm
Prso z holuba
Topinambury · Černý kořen · Kávová omáčka
Rybízový sorbet

Hlavní chod
Jehněčí hřbet
Hráškové pyré · Shitake · Listy červené řepy ·
Hrozinková omáčka

nebo

Mořský vlk
Konfitovaný celer · Mladá cuketa · Šalotková omáčka

Sladká tečka
Pošírovaná hruška
Javorový krém · Zmrzlina z burákového másla

4chodové menu: 1 690 Kč za osobu

Foto: Archiv Chateau Mcely se svolením

Mohlo by vás zajímat

NewsChilský gourmet na skok v Madridu

Po gastronomickém boomu, který svým přístupem k jídlu způsobil Virgilio Martinez, je na čase podívat se na práci dalšího latinskoamerického šéfkuchaře…