5 nejmagičtějších zahrad Evropy

Omamné vůně květin, promenády s dokonalými přírodními obrazy, zdobené fontány, vzrostlé stromy a překrásná zákoutí. Řeč je o okouzlujících zahradách, které v letní sezóně vzbuzují neskonalý obdiv. Které patří v Evropě mezi ta nejmagičtější?
Zahrada Clauda Moneta, Francie

Pravděpodobně nejznámější a zároveň nejkrásnější z nich najdete ve Francii. Zahrada Clauda Moneta je dokonalým místem pro milovníky umění. Ale i pokud mezi ně nepatříte, i tak vás to tady ohromí. Ikonickou inspiraci Clauda Moneta najdete v Giverny nedaleko Paříže. Je rozdělena na květinovou zahradu a japonskou vodní zahradu. Je to právě ona, která se stala inspirací pro obraz Clauda Moneta Most přes rybník leknínů.

Zahrady Generalife u Alhambry, Španělsko

Alhambra ve španělské Granadě je neuvěřitelně přitažlivý komplex paláců zapsaný na seznamu UNESCO. Jedná se o mistrovské dílo architektury a jednu z nejlepších turistických atrakcí na světě. Areál, který ho obklopuje, je úchvatný. Jeho součástí jsou dechberoucí zahrady Generalife, které vás zahalí do vůně květin a pomerančovníků. Patio de la Acequia je dlouhý bazén obklopený květinovými záhony, fontánami, najdete tu kolonády a pavilony.

Zahrady Keukenhof, Nizozemí

Zahrady Keukenhof v Nizozemí jsou celosvětově proslulé svými ohromnými tulipánovými záhony. Představují největší květinovou zahradu na světě a jednu z nejbarevnějších zahrad v Evropě. Každý rok se zde vysadí neuvěřitelných sedm milionů cibulovin včetně 800 druhů holandských tulipánů. Překrásný pohled dokreslují větrné mlýny v pozadí. Tulipány rozkvétají od poloviny března do poloviny května.

Kew Gardens, Velká Británie

Královská botanická zahrada Kew, která je zapsaná na seznamu UNESCO, je domovem největší sbírky rostlin na světě. Celý den můžete strávit obdivováním tropické zeleně v palmovém domě nebo pozorováním dechberoucí instalace Hive, kterou inspiroval včelí úl. Až budete v Londýně, rozhodně si udělejte čas na toto úžasné zelené království v zahradě Kew. Nebudete litovat.

Versailleské zahrady, Francie

Až budete ve Francii, udělejte si čas a zajeďte se podívat i na další francouzskou pýchu – Versailleské zahrady. Jsou součástí zámku ve Versailles, který je zapsaný na seznamu UNESCO a zahrnuje 300 hektarů lesa a zahrady v klasickém francouzském stylu plné soch, fontán, vodních prvků a kanálů. Kochejte se dokonale symetricky upravenými bludišti zeleně, jejichž historie sahá do doby Ludvíka XIV., který považoval vzhled zahrad za stejně důležitý jako vzhled samotného zámku. Práce na zahradách trvala neuvěřitelných 40 let.

Zdroj: Pixabay, Unsplash

Mohlo by vás zajímat

Hot Lists7 must-see věcí na legendární Venice Beach

Venice Beach v Kalifornii je jedním z nejznámějších a nejnavštěvovanějších míst v Los Angeles, které přitahuje návštěvníky z celého světa svou jedinečnou atmosférou a množstvím aktivit, které nabízí. Která místa jsou absolutním must-visit?

Hot ListsDo srdce americké divočiny: Top 3 treky v USA

Do Ameriky se jezdí plnit sny, obdivovat velkolepé stavby, ale také poznávat zblízka neuvěřitelnou přírodu. Najdete tu spoustu treků, které vás naprosto ohromí a zavedou vás do těch nejpůsobivějších míst americké divočiny. Pokud chcete zažít dechberoucí výhledy a užít si naplno krásy přírody, vsaďte na tyto 3 treky v amerických národních parcích.