Nejlepší pláže i dechberoucí přírodní krásy: Co dělat na Mauriciu

Mauricius, ostrovní ráj v Indickém oceánu, je ideální destinací pro letní dovolenou. Tento malebný ostrov nabízí nespočet aktivit pro návštěvníky všech věkových kategorií. Pokud plánujete letošní léto na Mauriciu, máme pro vás tipy, jak zažít nezapomenutelné dny.
Snové pláže a podmořský svět

Mauricius je proslulý svými nádhernými plážemi s bělostným pískem a sytou tyrkysově modrou vodou. Pláže jako Trou aux Biches, Belle Mare nebo Le Morne jsou ideálními místy pro relaxaci, plavání a opalování. Pro milovníky vodních sportů je samozřejmě k dispozici široká selekce, jako je šnorchlování, potápění, windsurfing nebo třeba kiteboarding. Mořský život je zde skutečně bohatý, a tak šnorchlování nebo potápění nabídnou nezapomenutelný pohled na srytý život pod hladinou plný korálů a exotických ryb.

Přírodní dobrodružné výpravy

Mauricius nabízí také množství přírodních krás a chráněných oblastí. Národní park Black River Gorges je domovem mnoha endemických druhů rostlin a živočichů. Pro pěší turisty jsou zde dostupné různé trasy, které vedou přes deštné lesy, vodopády a vyhlídky s nádhernými panoramaty.

Další zajímavou destinací je botanická zahrada Sir Seewoosagur Ramgoolam v Pamplemousses, která je jednou z nejstarších botanických zahrad na jižní polokouli. Zde můžete obdivovat obrovské lekníny, exotické rostliny a stromy z celého světa.

Kulturní Mauricius

Pro ty, kdo se zajímají o historii a kulturu, nabízí Mauricius také mnoho zajímavých míst. Hlavní město Port Louis má několik muzeí, jako je Blue Penny Museum, které vystavuje známky a artefakty z koloniální éry. Citadela Fort Adelaide nabízí krásný výhled na město a přístav.

Navštivte také vesnici Chamarel, kde se nachází fascinující přírodní úkaz známý jako “Sedmibarevná země”. Tato geologická formace se vyznačuje různobarevnými písečnými dunami, které vznikly vlivem eroze a oxidace minerálů.

Gastronomické delikatesy

Mauricijská kuchyně je pestrou směsicí indických, čínských, afrických a evropských vlivů. Nevynechejte ochutnání místních specialit, jako jsou dholl puri, tenké placky plněné čočkovou pastou, knedlíčky boulettes nebo čerstvé mořské plody. Trhy, jako je Central Market v Port Louis, jsou skvělým místem k ochutnávce místních potravin a nákupu suvenýrů.

Zdroj: Unsplash

Mohlo by vás zajímat

LeisureCestujete za jídlem? Vydejte se do New Orleans

New Orleans, město na jihu USA s všeříkající přezdívkou Big Easy, představuje jedno z nejvíce fascinujících měst Spojených států nejen díky své bohaté kultuře a slavnostem Mardi Gras, ale i pro svou špičkovou gastronomii. Připravte se na opravdový kulinářský zážitek, který vám nabídne neobyčejné chutě a vůně, jež nelze nalézt nikde jinde.