Bucket List: Ohromující Hiking v Kalifornii

Hiking v Kalifornii je nezapomenutelný zážitek plný nezapomenutelné obklopující přírody. Sníte o tom vydat se tam a projít si ohromující scenérii hezky po svých? Tady jsou naše tipy, kam na jistotu vyrazit.

Kalifornie je domovem mnoha národních parků, státních parků a chráněných oblastí, které poskytují nespočet možností pro milovníky přírody a outdoorových aktivit. Od impozantních vrcholů Sierra Nevady až po malebné pobřeží Pacifiku, každý si zde najde svůj oblíbený typ terénu.

Jedním z nejznámějších národních parků je Yosemite, který láká turisty z celého světa svými ikonickými skalními útvary jako Half Dome a El Capitan. Park nabízí různé trasy pro turisty všech úrovní, od krátkých a snadných procházek po náročné celodenní výlety. Mezi nejoblíbenější z nich patří Mist Trail, který vede kolem nádherných vodopádů Vernal a Nevada.

Sekvoje i vrcholky hor

Dalším skvostem Kalifornie je Sequoia a Kings Canyon National Park, kde můžete obdivovat největší stromy na světě, sekvoje. Trasa ke stromu General Sherman je snadná a vhodná i pro rodiny s dětmi. Zkušenější jedinci mohou zdolat vrchol Mount Whitney, nejvyšší horu pevninské části Spojených států.

Milovníci pouštní krajiny by neměli vynechat ani Joshua Tree National Park se svými jedinečnými skalními formacemi a rozlehlými pouštními plochami posetými stromy Joshua. Trasy jako Hidden Valley a Barker Dam jsou ideální pro kratší výlety, zatímco delší trasy jako Lost Palms Oasis poskytují více dobrodružství.

Poušť, moře i sníh

Pacific Crest Trail, která se táhne od mexických hranic až po Kanadu, prochází také Kalifornií. Tato dlouhá a náročná trasa přitahuje všechny, kdo hledají skutečný adrenalin a chtějí zažít různorodou kalifornskou přírodu, od vyprahlých pouští až po alpské vrcholy.

Pobřežní oblasti Kalifornie pak nabízejí své vlastní kouzlo. Big Sur, s jeho dramatickými útesy a panoramatickými výhledy na Tichý oceán, je ideálním místem pro malebný Insta-friendly hiking. Trasa McWay Falls Trail vede k vodopádu, který padá přímo do oceánu, a je jednou z nejvíce fotografovaných scenérií v Kalifornii.

Zdroj: Pixabay

Mohlo by vás zajímat

AdventureVydejte se luxusní jachtou na Galapágy

Poznejte nové destinace z paluby moderní jachty a z vlastní luxusní kajuty. Společnost &Beyond, světově uznávaný lídr v oblasti luxusní ekoturistiky, rozšířila své portfolio o expediční jachtu na Galapágách. Plavidlo o délce 38 metrů, nesoucí název &Beyond Galapagos Explorer, operuje na dvou trasách ve východní a západní části proslulého souostroví za doprovodu dvou odborných průvodců.

AdventureExotické Thajsko: Který ostrov je ten nejlepší pro vás?

Působivé Thajsko je jedna z nejoblíbenějších exotických turistických destinací na světě. Patří k němu několik ostrovů, které na první pohled vypadají stejně. Přesto však každý z nich nabízí trošku něco jiného. Pohlednicovou krásu najdete na každém z nich, ale který je ušitý na míru právě pro vás?

AdventureMount Everest: Do base campu se zvládnete vydat i vy

Pro návštěvu nejvyššího pohoří světa není nutné být profesionálním sportovcem. Takový trek do základního tábora u Mount Everestu v Nepálu zvládne každý, kdo má dobrou fyzickou kondici, bez předchozích horolezeckých zkušeností. A také vůli.