Top 3 metropole Jižní Ameriky: Kam si naplánovat cestu?

Jižní Amerika je kontinent bohatý na kulturní dědictví, umění a historii. Tamější metropole jsou živoucími centry, kde se mísí tradiční i moderní vlivy s nezaměnitelnou atmosférou. Co nevynechat v základní trojici?
Kultura Buenos Aires

Buenos Aires, hlavní město Argentiny, je často označováno jako “Paříž Jižní Ameriky” díky své evropské architektuře a bohaté kulturní scéně. Toto město se stalo domovem tanga, a návštěvníci si mohou vychutnat tanec v jedné z mnoha tanečních škol nebo klubů a zažít, co znamená milonga. Každoročně se zde koná také mezinárodní festival tanga, který přitahuje umělce a milovníky tance z celého světa.

Buenos Aires proslulo i svými divadly a operními domy, jako je ikonický Teatro Colón, který patří mezi nejvýznamnější operní domy na světě. Město nabízí množství muzeí, včetně Museo Nacional de Bellas Artes a MALBA, kde jsou vystavena díla významných latinskoamerických umělců.

Vášnivé Rio de Janeiro

Rio de Janeiro se proslavilo svými nádhernými plážemi, ale také pulzující kulturou a bohatou historií. Karneval v Riu je jedním z největších a nejznámějších festivalů na světě, kde se mísí hudba, tanec a úchvatné kostýmy. Samba, tradiční brazilský tanec, hraje v životě tohoto města klíčovou roli, a návštěvníci si mohou užít živá představení v klubech a barech po celém městě.

Rio se také pyšní ikonickými památkami, jako je socha Krista Spasitele na hoře Corcovado a hora Cukrová homole. Kulturní centrum Rio de Janeiro nabízí bohatý výběr muzeí, galerií a historických budov, mezi něž patří Museu de Arte do Rio a Theatro Municipal.

Autentická Lima

Lima, hlavní město Peru, je místem, kde se snoubí starověká historie s moderním životem. Město bylo založeno španělským dobyvatelem Franciscem Pizarrem v roce 1535 a dodnes platí za centrum koloniální architektury. Historické centrum Limy, které je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO, nabízí skvosty jako je Katedrála v Limě a Klášter San Francisco.

Lima je také známá svou kulinářskou scénou, která se považuje za jednu z nejlepších v Latinské Americe. Tradiční peruánská jídla, jako je ceviche, lze ochutnat v prvotřídních restauracích po celém městě. Kulturní instituce jako Museo Larco a Museo de Arte de Lima pak poskytují návštěvníkům pohled do bohaté historie a umění Peru.

Foto: Pixabay

 

Mohlo by vás zajímat

AdventureUNESCO v Japonsku: 7000 let staré cedry i plovoucí svatyně

Japonsko má velmi bohaté kulturní dědictví a mnoho zachovalých památek. Nachází se tu celkem 25 míst, která jsou zapsaná na seznamu UNESCO a některé z nich se dokonce považují za jedny z nejskvostnějších na celém světě. Vybrali jsme pro vás 5 nejimpozantnějších a nejslavnějších přírodních a kulturních památek, které můžete v Japonsku navštívit.

AdventureNejlepší místa, kam jet lyžovat v dubnu

Toužíte po lyžařském zážitku, které lokální prostředí v této době už neposkytuje? Vyselektovali jsme pro vás několik destinací, v nichž si můžete zimní sporty v dokonalém prostředí užít i v dubnu. Kam si zabookovat letenky?