Top 3 foodie destinace světa: Za jakým jídlem stojí za to vycestovat?

Stalo se vám někdy, že jste během cestování ochutnali tak skvělé jídlo, že zůstalo vaší nejsilnější vzpomínkou na dané místo? Na světě existujě spousta zemí, kde se vám to může stát velmi snadno. Tady je naše top gourmet trojice.
Malajsie: Delikátní curry laksa

Malajsie má fantastickou kuchyni a vy se o tom při svém cestování můžete přesvědčit minimálně na dvou prověřených místech. Malajské hlavní město Kuala Lumpur dokáže ohromit vynikajícím lokálním jídlem zvaným curry laksa. Opojná směs místního kari koření v kombinaci s kokosovým mlékem vytváří ohnivě oranžový odstín nudlové polévky, kterou si můžete dát s masem, krevetami, srdcovkami nebo tofu. Přidejte mátu, chilli a limetkovou šťávu a ocitnete se v gurmánském nebi. Naprostým rájem pro všechny foodlovers je také malajský poloostrov Penang. Zajeďte si do George Town, navštivte kteroukoliv restauraci a odměňte se neuvěřitelně chutným jídlem, které je mixem indických, čínských a malajských vlivů. Věřte, že by byla velká škoda tomuto pokušení nepodlehnout.

Peru: Citrusové ceviche

Možná vás to překvapí, ale také Lima je světově proslulou gurmánskou destinací. Není to jen kulinářské hlavní město Peru, ale také celého jihoamerického kontinentu. Metropole je domovem oceňované restaurace Central, která je vyhlášená svým desetichodovým degustačním menu. Mezi ta nejlahodnější jídla, která byste tu měli ochutnat, patří citrusové ceviche (marinované rybí kousky) a lomo saltado (restované peruánské hovězí maso). K pití si nechte přinést místní koktejl pisco sours. Buďte si jistí, že na kulinářskou scénu v Limě nikdy nezapomenete.

Maroko: Jedinečný tagine

Požitkem pro všechny smysly je i jídlo v marockém Marakéši. Nechte si z výšky nalít sladký mátový čaj a na ulici se nezapomeňte osvěžit čerstvě vymačkanou šťávou z pomerančů. Rozhodně také dejte šanci autentickým špízům s delikátním grilovaným masem. Marocká kuchyně je směsí berberských, arabských, andaluských a středomořských vlivů, kde se používá exotické koření, jako jen kmín, skořice a šafrán. Typické pro marockou kuchyni je jehněčí maso, kuskus a olivy. Vychutnejte si marockou klasiku v podobě voňavého tagine (pomalu dušené maso se zeleninou, kořením a sušeným ovocem). Nenechte si ujít ani pečené jehněčí maso, které se doslova rozplývá na jazyku. Možnost vychutnat si ho v tak úchvatném exotickém prostředí, jako je Maroko, nikde jinde mít nebudete.

Foto: Archiv Luxury Travel Digest se svolením, Pixabay

Mohlo by vás zajímat

Hot ListsTop 4 nejdostupnější exotické destinace, kam se vydat v zimě

Toužíte po exkluzivních zážitcích v exotice, ale nechcete dělat kompromis mezi cenou a destinací? Nemusíte. Exotické země v Karibiku, Střední a Jižní Americe, nebo v jihovýchodní Asii nejsou drahé a Evropanům nabízí exkluzivní služby a nezapomenutelné zážitky. Která místa v exotice jsou ta nejdostupnější?

Hot Lists5x jarní prodloužený víkend v Evropě

Svátky v datech 1. i 8. května připadají na pondělí, což dává základ ideálním podmínkám k prodlouženému víkendu v Česku i v okolních evropských státech. Kam vyrazit…