Top 5 nejextrémnějších skywalks na světě

Pokud netrpíte akrofobií, strachem z výšek, můžete se směle vydat na nejextrémnější skywalks světa. Vzdušné dobrodružství a notná dávka adrenalinu na vás čeká na těchto pěti ohromujících místech.
Čínský extrém pro otrlé

Skleněný most Zhangjiajie najdete mezi horskými vrcholy v Číně, konkrétně na hoře Tianmen v provincii Hunan. Jedná se o nejdelší visutý skywalk na světě, který je 430 metrů dlouhý. Tvrdí se, že hledání zaměstnanců, kteří by na tomto místě, kde se vám rozklepou kolena, čistili podlahu, bylo neúspěšné, a proto zde návštěvníci musí chodit v ponožkách.

EdgeWalk na nejvyšší budově Toronta

CN Tower je nejvyšší stavba nejen v kanadském Torontu, ale i v celé Severní Americe. A právě tady ve výšce 356 metrů nad zemí najdete nejnapínavější atrakci svého druhu a největší celokruhový skywalk na světě, Edge Walk. Projděte se po jeden a půl metru široké římse, která obepíná horní část věže CN Tower bez držení rukou a vraťte se domů s videem jako vzpomínkou na tento silný zážitek.

Mezi superstromy v Singapuru

Jeden z nejpůsobivějších skywalks na světě najdete rozhodně v Singapuru. OCBC SkyWay umožňuje nahlédnout do koruny superstromů, které představují jednu z nejpozoruhodnějších atrakcí v Singapuru a slouží jako masivní vertikální zahrady. Přes den tyto obrovské baldachýny poskytují úžasný stín, večer jsou přeměněny na fascinující světelnou show.

Adrenalin v oblacích Nového Zélandu

Skywalk Auckland se nachází ve výšce 192 metrů nad zemí a nabízí vzrušující procházku kolem vrcholu slavné věže Sky Tower, nejvyšší budovy Nového Zélandu. Ti odvážnější si tu mohou vyzkoušet SkyJump a skočit s bezpečnostními prvky z věže dolů. Mnozí při svém skoku dosáhnou neuvěřitelné rychlosti až 85 kilometrů za hodinu.

Schody až do nebe v Queenslandu

A nakonec tu pro adrenalinové nadšence a milovníky výšek máme pár schodů. Australský SkyPoint Climb na budovu Q1 ve spolkovém státě Queensland poskytuje ohromující výhledy na Gold Coast. Jedná se o nejvyšší vnější výstup na budovu v celé Austrálii a buďte si jisti, že na tyto schody nikdy nezapomenete.

Foto: Pixabay, Unsplash

Mohlo by vás zajímat

Hot ListsTři neokoukané přímořské destinace pro podzimní únik

Podzim je často spojován s návratem do rutiny, chladnějším počasím a zkracujícími se dny. Neklesejte však na mysli. Sbalte se a vydejte se do přímořských destinací, v nichž podzim dokonale funguje - a navíc bez turistických davů. Tady je naše Top 3, kam vyrazit klidně hned v září.