Ohromující místa Srí Lanky: Sloni, zlaté pláže a kolosální pevnost

Srí Lanka nabízí úžasnou směs zážitků, které nemají na ostrov této velikosti obdoby. Navštivte drsné hory, nedotčené pláže, starobylé památky i fascinující přírodu s divokými zvířaty. Pokud jste se rozhodli cestovat na tento fascinující ostrov v Indickém oceánu, přinášíme tipy na místa, která byste si rozhodně neměli nechat ujít.
Koloniální duch starobylého města Galle

Pokud byste si měli vybrat jedno jediné město, které na Srí Lance navštívit, určitě zvolte Galle. Malebné přístavní město je jedno z nejkrásnějších na ostrově a najdete ho na jeho jihozápadním pobřeží. Město je ukázkou dokonalého spojení evropské architektury a jihoasijských tradic. Najdete tu impozantní holandské koloniální budovy, starobylé kostely a mešity, pláže, muzea, svérázné butiky i přímořskou promenádu plnou života. Mohutné opevnění ukrývá starou městskou část Galle Fort, která je se svými dlážděnými uličkami a historickými budovami vrcholem města a je zapsaná na seznamu UNESCO.

Zlaté písky pláže Bentota

Srí Lanka je proslulá svými exotickými plážemi a sluncem hřejivě zářícím po celý rok. Můžete se tu věnovat surfování, pozorování velryb i potápění mezi nádhernými korálovými útesy. Mezi pláže výjimečné svou krásou patří beze sporu Bentota Beach se zlatým pískem u známého plážového letoviska Bentota. Toto místo je proslulé svěží zelenou krajinou s vysokými palmami a poskytuje fascinující výhled na moře. V jedinečném zvuku, který vytváří vlny narážející na břehy, pocítíte pravou sílu a majestátnost Indického oceánu. Můžete tu zažít líheň želv nebo se vydat na plavbu lodí po řece Bentota.

Nezapomenutelné setkání se slony

Srí Lanka je známá také jako ostrov slonů. Navštivte a podpořte sloní útočiště Pinnawala pro opuštěné a zraněné slony, především malá slůňata. Tento unikátní park umožňuje turistům dostat se do bezprostřední blízkosti těchto majestátních zvířat a na vlastní kůži zažít jejich ohromující přítomnost. V obklopení stáda slonů se ocitnete také v národním parku Udawalawe, kde vám kulisy bude tvořit zdánlivě neproniknutelná džungle.

Ohromující žulová pevnost Sigiriya

Mohutný komplex Sigiriya, který je chráněn dvěma příkopy a třemi valy, nechal před 1600 lety postavit král Kasyapa jako svou soukromou residenci. Představuje jedno z nejlepších starobylých míst, která můžete na Srí Lance spatřit. Pevnost je známá také pod názvem Lví skála, a to díky majestátním lvím tlapám vytesaným do skály. Výhled z jejího vrcholu nemá obdoby. I Sigiriya je zapsaná na seznamu světového dědictví UNESCO.

Foto: Unsplash, Pixabay

Mohlo by vás zajímat

LeisureJarní Sicílie láká na největší činnou sopku i originální pizzu

Brzy začne jaro a právě to je pro mnohé nejlepším obdobím, kdy vyrazit na slunnou Sicílii. Na rozdíl od léta tu nepanují vedra a nejsou tu takové davy turistů. Jaro je proto skvělým obdobím, kdy se můžete na Sicílii vydat obdivovat historické památky, úchvatnou přírodu nebo si vychutnat vynikající gastronomii. Kam vyrazit?

LeisureZažijte high-endové Bali po vzoru celebrit

Bali je spolehlivě uznávaný jako jeden z nejkrásnějších ostrovů světa. Ponořte se do jedinečnosti této Indonéské perly, nechte se unášet pohledy na fascinující buddhistické chrámy, užívejte si plnými doušky balijské rituály a nasávejte neopakovatelnou atmosféru ostrova, stejně jako světové celebrity, které na Bali nedají dopustit.