Tři evropské pláže, na které vyrazit v září

Září přináší do mnoha evropských destinací klidnější atmosféru, příjemné teploty a stále teplé moře. Pokud hledáte místa, kde se vyhnete letním davům, ale zároveň si ještě užijete plážovou getaway, tyto tři destinace přináší dokonalé podmínky.
La Pelosa a další krásy Sardinie

Sardinie, jeden z největších ostrovů Středozemního moře, se v září stává ideálním místem pro ty, kdo hledají krásné pláže bez přeplněných letovisek. Pláž La Pelosa, která se nachází na severozápadě ostrova poblíž městečka Stintino, je jednou z nejvyhledávanějších díky svému jemnému bílému písku a průzračné tyrkysové vodě. Teploty v září se zde pohybují kolem 25–28 °C.

Kromě La Pelosa stojí za návštěvu také nedaleký národní park Asinara, který nabízí příležitost pro pěší turistiku a šnorchlování v méně frekventovaných oblastech. Díky nižším cenám ubytování a menšímu turistickému ruchu se září na Sardinii jeví jako velmi atraktivní období pro vysněnou přímořskou dovolenou.

Praia da Marinha a atmosféra Algarve

Portugalské Algarve je známé svými dramatickými útesy a skvostnými plážemi, přičemž září je zde stále považováno za plně letní měsíc. Praia da Marinha, často zařazovaná mezi nejkrásnější pláže na světě, se nachází v centrální části Algarve, poblíž města Lagoa. Pláž se pyšní zlatavým pískem, křišťálově čistou vodou a skalními útvary, které tvoří přírodní bazény.

V září se teploty v Algarve drží stabilně kolem 28–30 °C a voda v Atlantském oceánu je příjemně teplá. Kromě Marinhy najdete v regionu řadu dalších pláží, které stojí za prozkoumání, jako například Praia da Rocha nebo Praia do Camilo. Algarve také nabízí variace různých vodních sportů a nezapomeňte se oddat místní gastronomii plné čerstvých ryb a seafood.

Elafonisi a skryté krétské poklady

Kréta, největší z řeckých ostrovů, v září nabízí stále letní počasí s teplotami okolo 27–30 °C. Pláž Elafonisi, nacházející se na jihozápadě ostrova, je známá svým růžovým pískem, který vzniká z drobných úlomků mušlí, a mělkou tyrkysovou vodou, ideální pro rodiny s dětmi nebo pro ty, kdo hledají klidné místo na koupání.

Kromě pláže Elafonisi stojí za návštěvu i další pláže jako Balos nebo Falassarna, které nabízejí podobně piktoreskní přírodní scenérie. Kréta však není jen o plážích – ostrov je plný historických a kulturních památek, včetně starověkých měst Knóssos a Faistos, které jsou důležitými archeologickými lokalitami. Kréta také láká na místní kuchyni, která je proslulá delikátními čerstvými surovinami, rybamia plody moře.

Foto: Pixabay, Unsplash

Mohlo by vás zajímat

Hot ListsKam a proč vyrazit do Švédska?

Švédsko, země severské elegance a moderního designu, láká návštěvníky z celého světa na svou jedinečnou kombinací přírodní krásy, kultury a lifestylu. Pokud se chystáte na švédskou dovolenou nebo jen zvažujete možnosti pro svůj příští výlet, zde je pět důvodů, proč byste měli dát Švédsku šanci.

Hot ListsZa divokou přírodou do Irska: Top 3 národní parky

Jedinečnou geografii a geologii Irska střeží celkem 7 národních parků a 77 přírodních rezervací. Jsou tu proto, aby se toto obrovské přírodní bohatství zachovalo pro budoucí generace a těm současným poskytlo neopakovatelnou příležitost, jak být v souladu v přírodou a zažít vnitřní klid uprostřed irské divočiny. Kam vyrazit?