Vyrazte na top pláže severní Evropy

Teplota v jižní Evropě bývá pro mnohé už neúnosná, a proto lidé stále více vyhledávají místa, kde se naopak ochladí. Na plážích severní Evropy nečekejte promenády a mnohdy tu nenajdete ani bary a restaurace. Mají však své jedinečné kouzlo a toto jsou ty nejkrásnější z nich.
Ochlaďte se na nejkrásnější pláži ve Švédsku

Ve Švédsku můžete v letních dnech zažívat teplotu okolo 20 °C s mořem o podobné teplotě. A není to jen slaná voda, co vás tady ohromí. Švédsko má spoustu překrásných osvěžujících jezer ve vnitrozemí. Na pobřeží najdete pláž Tylösand, která leží asi 15 kilometrů od švédského města Halmstad na jihu země. Na pláži dlouhé čtyři kilometry vás přivítá jemný písek a v moři mírné vlny. Tato pláž byla dokonce nedávno zvolena za nejkrásnější pláží Švédska.

Helsinská Copacabana na vzestupu

Také Finsko má pěknou zásobu skvělých pláží. Hietaniemi se nachází přímo v Helsinkách a v současné době se jedná o jednu z nejpopulárnějších pláží, která přitahuje jak místní, tak turisty. Bývá nazývána helsinská Copacabana a je určena i pro ty nejnáročnější plážové návštěvníky. Voda je hodně chladná, což však neodradí otužilce. Ten, kdo se odváží i na nedaleké malé ostrůvky, pak zažije unikátní romantickou getaway.

Hot spot nedaleko Rigy

Lotyšsko i další pobaltské země skrývají díky překrásným dlouhým písečným plážím velký potenciál. Letovisko Jūrmala leží jen dvacet kilometrů od Rigy a nabízí přibližně tři desítky kilometrů dlouhou písečnou pláž. Toto místo vždy bylo spojováno s omlazujícími wellness procedurami, léčivým bahnem a minerálními prameny. Nyní patří lotyšská pláž mezi nejoblíbenější pláže v Pobaltí.

Foto: Pixabay, Unsplash

Mohlo by vás zajímat

Hot ListsIsland, Bali i New York: Nejromantičtější hotely, kam vyrazit na valentýnský víkend

Nezáleží na tom, zda hledáte dobrodružství nebo si jen chcete dopřát zasloužený odpočinek. Našli jsme pro vás pět resortů, které se podle nás pyšní několika "nej" — to jedno je ale přece jenom silnější než ta zbylá, a tím je nejromantičtější. V těchto unikátníchhotelech a resortech si každý pár najde to své a s jistou ještě více prohloubí své pouto.

Hot ListsSobi, výhledy i tajná stezka: Top 5 hiking trails ve Skandinávii

Vyžíváte se na túrách v přírodě a milujete výzvy? Pak byste neměli vynechat hiking ve Skandinávii. Právě tamní úchvatná a rozmanitá krajina je pro výšlapy jako dělaná a láká turisty z celého světa na hluboké lesy, majestátní hory, jezera všech odstínů i dechberoucí výhledy do nekonečných přírodních scenérií. Kam vyrazit?