Tři neokoukané přímořské destinace pro podzimní únik

Podzim je často spojován s návratem do rutiny, chladnějším počasím a zkracujícími se dny. Neklesejte však na mysli. Sbalte se a vydejte se do přímořských destinací, v nichž podzim dokonale funguje – a navíc bez turistických davů. Tady je naše Top 3, kam vyrazit klidně hned v září.
Porto Santo, Madeira, Portugalsko

Ostrov Porto Santo, ležící v Atlantském oceánu severovýchodně od Madeiry, se může zdát jako neobjevený klenot mezi turistickými destinacemi. Jeho zlatavé pláže, táhnoucí se téměř devět kilometrů podél pobřeží, poskytují dokonalý prostor pro odpočinek a regeneraci.

V září a říjnu teploty zůstávají krásně letní, což umožňuje koupání a slunění bez letních návalů. Ostrov přitahuje nejen milovníky pláží, ale také golfisty, kteří ocení místní golfové hřiště navržené slavným Sevem Ballesterosem. Klidné večery lze strávit v jedné z místních taveren, kde si návštěvníci vychutnají čerstvé mořské plody a tradiční madeirské víno.

Korčula, Chorvatsko

Chorvatská Korčula, často nazývaná „Malý Dubrovník“, se na podzim mění v poklidný ráj. Tento středověký ostrov je známý svými úzkými uličkami, kamennými domy a vinicemi, které produkují vynikající bílé víno Grk.

V říjnu je počasí stále teplé, avšak turistický ruch výrazně opadá, což vytváří ideální podmínky pro objevování historických památek a místní kultury bez davů. Korčula nabízí nejen historické skvosty, ale i množství cyklostezek vedoucích malebnou krajinou, kde olivové háje střídají vinice. K podzimnímu kouzlu přispívají i tradiční festivaly, které oslavují sklizeň oliv a vinné révy.

Puglia, Itálie

Region Puglia, tvořící „podpatek“ italské boty, zůstává i v podzimních měsících perfektním útočištěm pro ty, kteří touží po autentickém středomořském zážitku. V této oblasti se snoubí jedinečná architektura s bohatou historií a kulinářskými specialitami, jako jsou těstoviny orecchiette.

Podzimní Puglia, s mírnými teplotami a menším počtem turistů, nabízí možnost klidného prozkoumávání pobřežních měst jako Polignano a Mare nebo historického Lecce, často přezdívaného „Florencie jihu“. Kromě architektonických památek zaujme i zdejší příroda – rozsáhlé olivové háje a vinice dodávají krajině charakteristický ráz. Puglia je místem, kde podzimní slunce stále láká k posezení na venkovních terasách, ochutnávkám místních vín a užívání si středomořského života v jeho nejautentičtější podobě. Už balíte?

Foto: Pixabay

Mohlo by vás zajímat

Hot ListsTop 3 evropská jezera pro letošní léto

Jezera jsou v posledních sezónách stále populárnější a nezřídka nahrazují dovolenou u moře. Chcete vyrazit za hranice ještě letos v létě? Máme pro vás top 3 evropská jezera, která si okamžitě zamilujete.

AdventureExotické Thajsko: Který ostrov je ten nejlepší pro vás?

Působivé Thajsko je jedna z nejoblíbenějších exotických turistických destinací na světě. Patří k němu několik ostrovů, které na první pohled vypadají stejně. Přesto však každý z nich nabízí trošku něco jiného. Pohlednicovou krásu najdete na každém z nich, ale který je ušitý na míru právě pro vás?