Zažijte šokující Titanic Experience i pohádkový golf v Irsku

Irsko je známé pro svou dechberoucí divokou přírodu a především drsné magické pobřeží. Na tomto tajemném ostrově však stojí za návštěvu i malá města, která rok co rok okouzlují dobrodružné cestovatele ze všech koutů planety.

Dublin, Galway a Belfast je slavná irská trojice měst. Irsko toho však může nabídnout mnohem víc. Nádhernou přírodu, zajímavé historické spojitosti i autentickou atmosféru pocítíte i na dalších okouzlujících místech. Kam si zabookovat cestu?

Do Dingle za typickým Irskem

Toto středověké přístavní město v Count Kerry na jihozápadě Irska se rozkládá kolem rušného přístavu. Dingle je plný kamenných budov, najdete tu malebné hospůdky a dominantu tvoří historický kostel. Jedno z nejmenších měst na ostrově a jediné na poloostrově Dingle patří zároveň mezi nejlepší místa v Irsku, kde si poslechnete tradiční hudbu a navštívit autentické hospody.

Dingle je také vyhlášenou gastronomickou destinací a v letní sezóně patří se řadí mezi nejrušnější menší města v zemi. Obklopuje ho typická drsná krajina a objevíte tu i písečné pláže. Město je také výchozím bodem pro slavnou scénickou trasu Slea Head Drive, která vám zabere cca tři hodiny, ale zapamatujete si ji navždy.

Golf v pohádkovém Adare

Adare je okouzlující irská vesnička z 12. století, jejímž typickým znakem jsou pohádkové chaloupky v odstínech růžové a modré poseté podél ulic. Buďte ale připraveni na to, že v tomto vyhlášeném historickém městečku sami rozhodně nebudete. Město je mezi turisty velmi proslulé a tedy hojně navštěvované, ale rozhodně stojí za to se sem vypravit.

Adare je považováno za jedno z nejroztomilejších měst v Irsku. Hlavní ulice je plná středověkých staveb, skrývají se tu útulné kavárny a dýchne na vás nepopsatelně klidná a romantická atmosféra. Můžete se tu dokonce i zahrát golf na dvou fantastických hřištích.

Kde naposledy kotvil Titanic?

Malebné přístavní město Cobh v hrabství Cork se svými úzkými a strmými uličkami vedoucími směrem dolů k moři bývá často označováno za miniaturní San Francisco. Jeho dominantou je impozantní katedrála St. Colman, jedna z nejvyšších budov Irska. Místo je však proslulé ještě něčím zcela jiným, než jen působivou architekturou.

Cobh byl poslední přístav lodi Titanic, která tady roce 1912 udělala poslední zastávku při své plánované plavbě přes Atlantik. Tehdy bylo ještě město známé jako Queenstown a nalodilo se tu na Titanic posledních 123 pasažérů. Za nejšťastnějšího člověka se v té době považoval jistý John Coffey, rodák z Queenslandu, který z Titanicu před vyplutím nakonec vystoupil. Najdete tu i Titanic Memorial Garden, kde můžete zažít šokující audiovizuální prezentaci Titanic Experience.

Foto: Pixabay, Unsplash

Mohlo by vás zajímat

AdventureMount Everest: Do base campu se zvládnete vydat i vy

Pro návštěvu nejvyššího pohoří světa není nutné být profesionálním sportovcem. Takový trek do základního tábora u Mount Everestu v Nepálu zvládne každý, kdo má dobrou fyzickou kondici, bez předchozích horolezeckých zkušeností. A také vůli.

AdventureVyrazte na Martinik, karibský ostrov květin s pohnutou historií

Ostrov Martinik v Karibiku nabízí mnohem víc než jen idylické písečné pláže. Ne nadarmo je mu přezdíváno Ostrov květin. Láká totiž na pestrou karibskou přírodu, kvalitní rum a zajímavý je i svou historií. Při jedné z nejhorších erupcí v historii zde přišlo o život na třicet tisíc lidí.

AdventureProč je Rwanda novým africkým hot spotem?

Rwanda patří mezi modernější africké země a její hlavní město Kigali je na seznamu těch nejlepších v Africe. Tento fascinující stát se třpytivým jezerem, gorilami, šimpanzi a rozvinutou infrastrukturou nabízí špičkové ubytování i prvotřídní služby.