Coruňa a San Sebastián: Plážové perly severního Španělska

Příjemně chladivé vlny oceánu na severu Španělska lákají každoročně nejen místní obyvatele z Madridu nebo Sevilly, ale také z ostatních zemí Evropy. Zaplavte si v osvěžujících vlnách a procházejte se v jemném písku na některých z těch nejlepších pláží Španělska.

Nádherná hornatá krajina a úchvatné výhledy, to je severní pobřeží Španělska. Tato oblast je domovem dechberoucích pláží a vytříbené kuchyně bohaté především na čerstvé mořské plody. Ve městech, jako je Coruňa nebo San Sebastián, můžete zažít nádhernou relaxační dovolenou.

Skvostné pláže nabízí historická Coruňa

Starobylé město Coruňa na severozápadě Španělska je proslavené svým obchodním přístavem a rybolovem. Má fascinující kulinářskou scénu a nádherné památky, jimž dominuje římský maják z 2. století s nádherným výhledem na pobřeží, známý jako Herkulova věž. Město Coruňa se pyšní středověkým centrem s arkádovým náměstím Plaza de María Pita a úzkými uličkami pro pěší.

Kromě toho je toto místo vyhlášené svým dlouhým pobřežím s několika úžasnými plážemi, mezi které patří například oblíbená 700 metrů dlouhá Playa del Orzán. Přímo v centru města si zajděte na pláž Playa de Riazor s příjemnou promenádou. Jedná se o oblíbený spot k posezení v kavárně nebo v restauraci a k nasávání atmosféry španělského přímořského života.

San Sebastián a jeho ikonická „mušle“

Na severovýchodě země, nedaleko hranic s Francií, leží město San Sebastián. Tato malebná destinace na severu Baskicka proslula jako hlavní letní město Španělska. Díky obklopení hor a okouzlujícím zátokám má úžasnou scenerii. Staré město láká návštěvníky na romantické dlážděné ulice a zároveň potěší pestrou nabídkou moderních restaurací.

Také pláže má San Sebastián ohromující. Navštivte Playa Ondarreta na západním konci města a naskytne se vám úchvatný výhled na hory, křišťálově čistou vodu a jemný písek. Za opravdový klenot severu Španělska je považovaná nedaleká Playa de la Concha s rušnou promenádou. Tato ikonická pláž se zlatým pískem získala svůj název podle tvaru mušle a rozprostírá se do dálky 1350 metrů. Oddat se tu můžete opalování, plavání i jiným vodním sportům, ale i jen samotné procházky jsou tady zážitkem, díky němuž se na sever Španělska budete rádi vracet.

Foto: Pixabay

Mohlo by vás zajímat

LeisureSvatá Lucie: Klenot Karibiku a oblíbený cíl celebrit

Vítejte na ostrově Svatá Lucie, malém klenotu v Karibiku, který láká svými neuvěřitelnými scenériemi, bohatou kulturou a jedinečnou atmosférou. Tento ostrov nabízí mnohem víc než jen bílé písečné pláže a tyrkysové moře a ví to také světové celebrity. I proto na ostrově Matt Damon obnovil svůj manželský slib.

LeisureLéto u rakouských jezer: Poznejte Wolfgansee

Dovolenou v Rakousku volí čím dál víc Čechů. Není divu. Najdete tam vše, co potřebujete k aktivnímu odpočinku – horské túry, průzračná jezera na koupání, cyklotrasy i vynikající gastronomii. Navíc je tam levněji než v Chorvatsku. Na popularitě v posledních letech nabývá například jezero Wolfgangsee. Místo, které si v minulosti oblíbili císaři.