Přichází sezóna exotických cest: Proč vyrazit na Mauricius

Mauricius, exotický ostrov v Indickém oceánu, je synonymem pro tropický ráj, který láká návštěvníky svou nádhernou přírodou, rozmanitostí kultur a pohodovým životním stylem. Tento malý kousek země, ležící asi 2000 km východně od pobřeží Afriky, se stal oblíbenou destinací pro všechny, kdo mají vysoké standardy a touží po dobrodružství i autentických zážitcích. Co všechno tento ostrov nabízí a proč stojí za to ho navštívit?

Mauricius vás okouzlí svou krajinou, která působí jako z pohlednice. Zdejší pláže patří mezi nejkrásnější na světě – dlouhé pásy bílého písku lemované azurovým mořem a palmami jsou snem každého milovníka tropického ráje. Kromě pláží je ostrov proslulý svou bujnou vegetací, zalesněnými horami i vodopády. Jeden z nejpozoruhodnějších přírodních úkazů je “Země sedmi barev” v Chamarel, kde se na jednom místě mísí vrstvy půdy v různých odstínech červené, hnědé a fialové.

Pro milovníky dobrodružství Mauricius nabízí jedinečné možnosti pro pěší turistiku. Národní park Black River Gorges je domovem vzácných druhů rostlin a zvířat a zaručuje nezapomenutelné výhledy na zelené údolí a modré laguny. Ať už zvolíte trekking, potápění nebo jízdu na kajaku, každá aktivita vám ukáže ostrov z jiné perspektivy.

Kulturní bohatství: Směs vlivů z celého světa

Mauricius není jen o přírodní kráse, ale také o kulturní rozmanitosti. Díky své historii kolonizace a migrace z různých částí světa je dnes Mauricius domovem pestré směsi etnik – Afričanů, Indů, Evropanů i Číňanů. To se odráží v jazyce, náboženství, architektuře i gastronomii.

Na ostrově se mluví několika jazyky – oficiálním je angličtina, ale běžně se používá také francouzština a kreolština. Tato kulturní pestrost přináší také fascinující festivaly a oslavy, například hinduistický festival Maha Shivaratri nebo čínský Nový rok.

Exploze chutí

Když přijde řeč na jídlo, Mauricius vás určitě nezklame. Ostrovní kuchyně je směsí indických, afrických, čínských a evropských vlivů, což se promítá do pestré nabídky chutí a vůní. Tradiční pokrmy jako „dholl puri“, placky plněné čočkou a kari, „rougaille“, pikantní omáčka z rajčat podávaná s masem či rybami, nebo čerstvý seafood jsou jen malou ukázkou toho, co můžete ochutnat. Nezapomeňte vyzkoušet i exotické ovoce a místní rum, který je zde produkován už od koloniálních dob.

Uvolněný lifestyle

Na Mauriciu si přijde na své každý typ cestovatele. Pláže lákají k relaxaci a slunění, zatímco teplé moře je ideální pro vodní sporty – potápění, šnorchlování, windsurfing či jízdu na paddleboardu. Milovníci golfu ocení špičkově upravená golfová hřiště s nádhernými výhledy na oceán.

Jednou z věcí, která vás na Mauriciu okouzlí, je pohodový a uvolněný životní styl místních obyvatel. Čas tu plyne pomaleji, lidé jsou přátelští a pohostinní. Bezpečné a klidné prostředí ostrova vytváří ideální podmínky pro relaxaci a zapomenutí na stres všedních dnů a tvoří tak ultimátní getaway, kde skutečně zapomenete na ruch každodenního života v exotickém rajském prostředí.

Foto: Pixabay, Unsplash

Mohlo by vás zajímat

LeisureDesign & pláž v jednom: Do jakých resortů vyrazit?

Také milujete design, léto a prosluněné dny? Pokud ano, pak jste na správné adrese. Vybrali jsme pro vás ty nejkrásnější luxusní resorty v bezprostřední blízkosti moře nebo oceánu, kde chcete strávit dokonalou letní dovolenou.

LeisureAsturie: Opomíjený region Španělska plný cideru

Asturie je pečlivě střežený poklad Španělska. V tomto autonomním regionu na severu země můžete pozorovat jedinečné přírodní úkazy, projít jeden z nejkrásnějších španělských treků a dát si ten nejlepší cider, jaký jste kdy ochutnali. Navíc tato neprávem opomíjená část Španělska umí překvapit nádherně čistým mořem, dechberoucími výhledy a úžasnými plážemi. Co můžete podniknout v kouzelné Asturii?