Pláže i kultura: Ikonické řecké destinace, které navštívit v říjnu

Říjen je v Řecku ideálním měsícem pro cestování. Letní horka už opadla, ale počasí je stále příjemné, turisté už odjeli a ceny klesly. Pokud hledáte, kam se vydat, tady jsou tři nejlepší řecké destinace, které jsou v říjnu naprosto ideální.
Dramatická Kréta

Kréta je největší řecký ostrov a nabízí kombinaci historie, přírodních krás a tradiční kultury. Na Krétě můžete objevovat starověké paláce, jako je slavný palác Knossos, nebo se vydat do přírodních rezervací, třeba do rokle Samaria.

Říjen je ale ideální doba pro pěší turistiku, protože teploty jsou stále příjemné, ale ne příliš vysoké. Krétské pláže lákají i v říjnu na skvělé na koupání a slunění, ale už bez letního shonu. Můžete navštívit pláže jako Elafonissi s růžovým pískem nebo Balos, jež patří k těm nejkrásnějším v celém Středomoří.

Ikonické Santorini

Santorini je legendární destinací, kterou zná snad každý díky jejím bílým domkům s modrými střechami a úchvatným výhledem na Egejské moře. V letních měsících může být ostrov přelidněný, ale říjen nabízí klidnější atmosféru, kdy si můžete vychutnat kouzlo tohoto místa bez davů turistů.

Kromě proslulé vesnice Oia, kde jsou dechberoucí západy slunce, si můžete vychutnat místní víno, projít se po starověkých ruinách nebo se vykoupat na pláži s černým pískem, jako je Kamari. Teploty se v říjnu stále pohybují kolem 20 až 25°C, takže se jedná o ideální čas na prozkoumávání ostrova.

Idylický Rhodos

Rhodos, jeden z největších řeckých ostrovů, oslňuje turisty svými středověkými památkami a nádhernými plážemi. Říjen na Rhodosu je ideální pro ty, kteří chtějí kombinovat relaxaci na pláži s poznáváním historie. Staré město Rhodos najdete na seznamu UNESCO a nabízí jedinečný pohled do středověké historie, kdy město obývali rytíři řádu svatého Jana.

Kromě příjemného poznávání místní kultury můžete v říjnu stále můžete očekávat teploty kolem 25°C a užít si tak relaxaci na plážích jako Tsambika nebo Lindos, které jsou známé svým tyrkysovým mořem a jemným pískem. Méně turistů navíc znamená, že si můžete vychutnat klid a ticho jak na plážích, tak při procházkách městem.

Foto: Unsplash

Mohlo by vás zajímat

Hot ListsTop 5 destinací, které nevynechat v Portugalsku

Stále populárnější Portugalsko šlape v poslední době na paty oblíbeným jihoevropským zemím, jako je Španělsko, Itálie nebo Řecko. Portugalské Porto navíc patří mezi Top 5 evropských destinací, které jsou nejlepší pro pěší turismus, co do bezpečnosti i vzdálenosti hlavních památek. Jaká další místa byste tady neměli vynechat?