3 důvody, proč Bali patří mezi top destinace

Bali, známý také jako „Ostrov bohů,“ je jednou z nejpopulárnějších turistických destinací Indonésie. Tento kouzelný ostrov se nachází mezi ostrovy Jáva a Lombok a přitahuje turisty svou bohatou kulturou, krásnou přírodou a bohatou historií už nespočet let. Co byste si na Bali neměli nechat ujít?
Dokonalá zeleň

Bali je rájem pro milovníky přírody. Ostrov se pyšní různorodými krajinami, od tropických pralesů a hor po úchvatné pláže. Nejvyšším bodem ostrova je sopka Gunung Agung, která je považována za posvátnou a je stále aktivní. Turisté mohou vystoupat na její vrchol a užít si nádherný výhled na celý ostrov. Bali je také známé svými terasovitými rýžovými poli, jako je například oblast Tegalalang nedaleko Ubudu, která je symbolem balijské kultury a zemědělství.

Kultura a hinduismus

Jedním z největších lákadel Bali je jeho kultura. Hinduismus, který zde má hluboké kořeny, prostupuje každodenní život Balijců. Chrámy, známé jako „pura,“ jsou na každém kroku a mnohé z nich jsou vytesané do skal nebo se nacházejí na pobřeží. Mezi nejznámější patří Pura Luhur Uluwatu, chrám postavený na útesu, a Pura Besakih, největší a nejposvátnější chrám na Bali.

Tradiční balijské tance a ceremonie jsou další nezapomenutelnou součástí místní kultury. Tance jako Barong a Legong přinášejí pohled na balijské mýty a legendy. Kromě toho je na Bali velký důraz kladen na umění, a to především v oblasti sochařství, malby a výroby rukodělných předmětů.

Nezapomenutelné pláže

Na Bali se ale zpravidla míří za exotickou podobou pláží a slané vody. Na jižním pobřeží najdete pláže jako Kuta, Seminyak nebo Nusa Dua, ideální pro relaxaci, plavání či surfování. Každý, kdo preferuje klidnější pláže, vyrazí na severní a východní pobřeží ostrova.

Pláže jako Amed a Tulamben prosluly svými podmínkami pro potápění a šnorchlování, především díky korálovým útesům a bohatému podmořskému životu. Pro dobrodruhy nabízí Bali také možnosti raftingových výprav po řece Ayung nebo procházky tropickými lesy a kolem vodopádů Tegenungan nebo Gitgit.

Foto: Pixabay

Mohlo by vás zajímat

LeisureFalklandy lákají na 700 ostrovů a milion tučňáků

Dáváte přednost takovým destinacím, jako je Nový Zéland, Irsko nebo Island? Tak si přidejte na váš bucket list ještě Falklandy. Ohromující scenerie, kterými bylo toto souostroví obdarováno, láká všechny milovníky nedotčené divoké přírody.