Top evropské metropole, kde zažijete ten pravý podzim

Podzim v Evropě přináší specifické kouzlo, které zkrátka nemá obdoby. Města se zbarvují do zlatých, červených a oranžových odstínů, dny se zkracují a vzduch naplňuje svěží podzimní vůně. Pokud hledáte místa, kde si tuto atmosféru naplno užít, máme pro vás tři magické destinace pro podzimní splín.
Romantická Ljubljana plná barev

Slovinská Ljubljana se v podzimních měsících proměňuje v pohádkové město, kde se elegantní architektura spojuje s krásami barevné přírody. Řeka Ljubljanica protékající městem odráží zlatavé stromy na břehu, a její promenády lákají k poklidným procházkám. Podzim je také ideální čas na návštěvu Tivoli Parku, který je plný malebných stezek, fontán a zákoutí, kde si můžete vychutnat klidnou relaxaci.

Podzimní večery v Ljubljani jsou pak perfektní pro posezení v některé z tradičních kaváren nebo restaurací, kde můžete ochutnat slovinské speciality, zatímco se z ulic ozývá jemné šumění podzimu. Neodolávejte ochutnávce místních vín a vsaďte na sezonní gastronomii. Skvěle vás zahřeje třeba dýňová polévka.

Snové Bruggy s vůní čokolády

Bruggy, často nazývané “Benátkami severu”, jsou známé svými romantickými kanály, dlážděnými ulicemi a historickou atmosférou. Ačkoli je město krásné po celý rok, na podzim získává zvláštní kouzlo. Kanály, lemované stromy s padajícím listím, vytvářejí absolutně pohodovou, téměř snovou atmosféru.

Podzim je zároveň skvělým obdobím na procházky po Minnewaterparku, kde se odrážejí barevné stromy na hladině jezera. Zastavit se můžete také na prohlídku některého z mnoha malých muzeí, nebo si užít tradiční belgickou čokoládu v jedné z místních čokoládoven. Bruggy se stanou ideální destinací pro ty, kteří vyhledávají romantické a relaxační prostředí pro podzimní rozjímání.

Klasický Salcburk za zvuků Mozarta

Salcburk, rodiště Mozarta, je jedním z nejkrásnějších měst v Rakousku, a podzim mu dodává zvláštní melancholický nádech. Když se okolní kopce a parky začnou barvit do podzimních odstínů, město se promění v destinaci, která si skvěle poradí s vaším podzimním splínem.

Návštěva Mönchsbergu nebo Kapuzinerbergu nabídne nádherné výhledy na město a okolní krajinu, která na podzim hraje ohnivými barvami. Pokud toužíte po kultuře, Salcburk skrývá velké množství muzeí a klubů, kde si můžete vychutnat nejen hudbu, ale i uměleckou historii města. Zakončete svůj den v některé z tradičních kaváren s výhledem na podzimní město, kde si můžete dát pravou rakouskou kávu a štrúdl.

Foto: Pixabay

Mohlo by vás zajímat

LeisureBucket list: Co dělá Copacabanu nejslavnější pláží světa?

Brazilská Copacabana v Rio de Janeiru je bezesporu nejslavnější pláží na světě. Co činí zrovna toto ikonické místo s horou, z níž vzhlíží Kristus Spasitel, tolik výjimečné, že si jeho návštěvu nenechala ujít princezna Diana, Nelson Mandela, Marlene Dietrich nebo Mick Jagger?

LeisureBucket list: Potápění v mexických cenotes

Chtěli byste se potápět v křišťálově čistých vodách v zaplavených podzemních jeskyních? Vydejte se do Mexika. Konkrétně na poloostrov Yucatán, který je nejen místem vyhlášené gastronomie, ale také oblastí s nejvyšší koncentrací cenotes na světě. Plavání, šnorchlování a především potápění v těchto zatopených přírodních jámách je zážitkem na celý život.

LeisureProč jsou Azory nejudržitelnější turistickou destinací na světě?

Souostroví Azory v Atlantském oceánu jsou vyhlášené neskutečným přírodním bohatstvím. Najdete tu sopečné krajiny jako na Islandu, dramatické útesy jako ve Skotsku, bujnou vegetaci jako má Nový Zéland, vulkány jaké můžete spatřit v zemích Střední Ameriky a pláže úžasné jako na Havaji. Dechberoucí příroda tohoto souostroví nemá hranic a my vám představujeme jen malou ochutnávku toho, co tady můžete zažít a vidět.