Vyrazte na adrenalinové treky na vulkány

Říká se jim ohnivé hory a nabízí víc než jen dokonalé výhledy na sopečnou krajinu. Vydejte se na ty nejkrásnější treky drsnými oblastmi vytvořenými silou přírody a otestujte své limity při těch nejzajímavějších výstupech na sopky.
Sopečný pás v Nikarague

Střední Amerika a Nikaragua především je doslova posetá spícími i aktivními sopkami. Když se podíváte na mapu podrobněji, uvidíte sopečný pás, který se táhne přes celou zemi. Pokud si ke svému treku budete chtít vybrat jen jednu sopku, zvolte stratovulkán Telica poblíž města León. Většina cesty vede po rovině a až poslední dvě hodiny začíná stoupání. Poté se můžete oddat kempování na vrcholu. Za tmy uvidíte lávu v hloubce 120 metrů pod vámi a ráno, když si přivstanete, poznáte, jak velkolepý tady může být východ slunce.

Dobrodružný výšlap v Chile

Toužíte-li po něčem speciálním, vypravte se na jih Chile. Na sopku Villarica, která je vysoká 2847 metrů, vede náročný výstup, při němž budete muset projít místa pokrytá ledem a sněhem. Jedná se o jednu z nejaktivnějších sopek v zemi a jako taková je pro dobrodruhy přímo stvořená. Pokud tento trek zvládnete, čeká vás sladká odměna v podobě nádherných výhledů na dechberoucí lávové jezero v kráteru a úchvatnou hornatou okolní přírodu.

Italské sopky na dosah

Za zajímavými volcano treky se můžete vydat i po Evropě. Nejproslulejší je stále aktivní sopka Etna, která o sobě dává světu tu a tam vědět. Můžete se na ní vydat lanovkou, čímž si ušetříte značný kus cesty, nebo si ji  kompletně vyjít po svých. Etna má 3329 metrů nad mořem a nabízí treky několika úrovní. Na vrcholu vás čeká měsíční krajina, velké sopečné krátery a výhled na Sicílii. Cestou budete míjet sopečné horniny, popel i nedávné lávové proudy.

Foto: Unsplash

Mohlo by vás zajímat

AdventureKdyž čas plyne jinak: Vítejte v Yellowstone

V hlubinách amerického západu leží místo, které se právem pyšní statusem nejstaršího národního parku na světě. Yellowstone, se svou rozlohou přesahující 8 900 km², představuje jedinečný mix nedotčené přírody, geotermální aktivity a fascinující fauny, která nikde jinde na planetě v takové koncentraci neexistuje.

LeisureRáno na lyže, odpoledne na pláž? 3 destinace, kde si užijete zimu i léto v jeden den

Zatímco naše týdny jsou zahalené do pochmurného oparu, dny jsou krátké a slunce vykoukne jen zřídka kdy, na druhé straně naší polokoule je sezona letních dovolených v plném proudu. Myšlenky nás všech se upínají k letním dnům a okamžikům, kdy nás vitamín D dobije tou správnou dávkou energie. Co když ale existují místa, kde si můžete ve správnou roční dobu zalyžovat i zaplavat v jeden den? Našli jsme pro vás tři destinace, kde je lyžování doslova na dosah ruky a pláž jen pár hodin cesty.