3 hrůzostrašná místa Evropy, na kterých se vám zatají dech

Hledáte často příchuť tajemna a rádi se bojíte? Myslíte si, že na mnohých strašidelných příbězích a legendách je kus pravdy? Pokud si libujete v pocitu, že všechno není tak, jak má být, tato hrůzostrašná místa vás nadchnou. Obzvlášť, blíží-li se Halloween…
Vražda na nejstrašidelnějším německém hradě

Hrad Wolfsegg najdete v Bavorsku, nedaleko našich hranic. Podle legendy se jedná o jeden z nejstrašidelnějších hradů, jaké můžete v Německu navštívit. Zprávy o tom, že tu straší duch Klary von Helfenstein, pochází již ze 16. století. Údajně ji zde ze žárlivosti zabil její manžel Ulrich, když odhalil její nevěru. Spolu se svými dvěma syny zemřel krátce na to.

Wolfsegg je obklopen hustým lesem, v němž se poté našla díra plná kostí. Podle legendy v lese za nevyjasněných okolností zmizelo tou dobou spousta lidí, a má se za to, že nalezené kosti patřili právě Ulrichovi a jeho synům. Návštěvníci také mnohokrát slyšeli podivné zvuky vycházející z lesa z místa, kde se našla tato jáma. Máte odvahu tento hrad navštívit?

Šílený lékař na italském ostrově

Nejen dům, hrad nebo město, ale i celý ostrov může být strašidelný. A jeho návštěva je děsivější o to víc, že jste obklopeni hlubokým mořem. Když se vám rozbije loď, máte zaděláno na pěkný problém. Ostrov Poveglia leží nedaleko italských Benátek a najdete na něm všechny znaky děsivé destinace. Co se tady dělo?

Během osmanských konfliktů se zde schovávali uprchlíci a nemocní pacienti. V roce 1922 sem byl umístěna léčebna pro duševně choré a podle legendy zde lékař praktikoval na svých pacientech různé pokusy, až nakonec spáchal sebevraždu. Prý už nemohl tolerovat duchy, kteří na ostrově žili. Na Poveglii nepluje žádný pravidelný trajekt, ale můžete se na něj dostat soukromou lodí z Benátek. Jestli si tedy troufnete.

Levitující předměty v portugalském paláci

Palác Beau-Séjour je nádherný letní palác v Lisabonu. Portugalské panské sídlo s překrásnou romantickou zahradou a impozantním interiérem však pronásledují paranormální příběhy. Palác prošel mnoha rekonstrukcemi, po nichž získal úctyhodnou sbírku portugalského umění a byl otevřen veřejnosti. To je všechno pěkné, kdyby ovšem palác nebyl považován za nejstrašidelnější místo v Portugalsku.

Na chodbách a v jeho okouzlujících zahradách prý straší duch barona, který zde žil v 19. století. Mnozí zaměstnanci také prohlašují, že se v místnostech samovolně vznášejí a přemisťují předměty a okna i dveře se samy zavírají. Průvan? Možná. V zahradách je ale prý slyšet také cinkání zvonků, přitom tam žádné nejsou.

Foto: Archiv Luxury Travel Digest se svolením

Mohlo by vás zajímat

Hot ListsTop 5 fotogenických i skrytých pokladů Thajska

Thajsko, země úchvatných pláží, kultury a bohaté historie, je magnetem pro vášnivé cestovatele z celého světa. Kromě bohaté gastronomie a autentické kultury přináší výjimečně fotogenická místa, která vám umožní uchovat si vzpomínku na tento zážitek na vždy. Tady je top pětice, na kterou si nezapomeňte vzít pořádný fotoaparát.

Hot ListsTop 4 nejdostupnější exotické destinace, kam se vydat v zimě

Toužíte po exkluzivních zážitcích v exotice, ale nechcete dělat kompromis mezi cenou a destinací? Nemusíte. Exotické země v Karibiku, Střední a Jižní Americe, nebo v jihovýchodní Asii nejsou drahé a Evropanům nabízí exkluzivní služby a nezapomenutelné zážitky. Která místa v exotice jsou ta nejdostupnější?

Hot ListsTop 5 destinací pro dokonalý après-ski zážitek

Že preferujete après-ski před samotným lyžováním? Pak máme právě pro vás tip na luxusní getaways, kde si přijdou na své milovníci lyžování i dekadentního nasávání horské atmosféry. Po dni stráveném na svazích totiž tak jako tak přichází čas na odpočinek a party ve světově proslulých lyžařských střediscích.