Tři charismatická horská města, která stojí za návštěvu

Ponořte se do horské atmosféry ještě před příchodem tuhé zimy. Máme pro vás tři okouzlující města, která si zamilujete v každém ročním období a na jejich panoramata budete vzpomínat ještě hodně dlouho.
Ikonický Zermatt s Matterhornem

V srdci švýcarských Alp se skrývá Zermatt, město slavné díky ikonickému Matterhornu. V zimě láká město svými moderními sjezdovkami, v létě pak horskými trasami s výhledem na ledovce. Charakteristická je pro Zermatt také absence aut, což dodává lokalitě harmonicky klidný charakter. Turisté zde mohou cestovat elektrobusy nebo se vydat do obklopující přírody pěšky a objevovat tamější sofistikované turistické trasy. S blížící se zimou doporučujeme zarezervovat si getaway v Zermattu co nejdříve.

Magický Bled s mini ostrovem

Slovinské město Bled, obklopené Juliánskými Alpami, uchvacuje svou malebností a atmosférou už nějaký pátek. Místní dominantou je jezero Bled, uprostřed kterého se tyčí malý ostrov s kostelem, na nějž se lze dostat tradiční loďkou zvanou “pletna”. Hory, které Bled obklopují, nabízejí nádherné výhledy a rozsáhlé možnosti pěších túr. V zimě si v Bledu užijete také běžecké lyžování a bruslení na zamrzlém jezeře, zatímco v létě jsou jasným tahákem vodní aktivity v magickém prostředí.

Panoramatický Grindelwald s horskou trojicí

V oblasti Berner Oberland se rozkládá kouzelné městečko Grindelwald, často nazývané perlou Alp. Nad městem se tyčí vrcholy Eiger, Mönch a Jungfrau a tvoří impozantní horské panorama. Grindelwald zaujme i širokou nabídkou aktivit – v teplejších měsících se sem sjíždějí turisté na hiking, cyklistiku a horolezectví, zatímco zimní období přináší výborné podmínky pro sjezdové lyžování a snowboarding. Krásu místa umocňuje tradiční švýcarská architektura, která vás uchvátí při procházkách městem.

Foto: Unsplash, Pixabay

Mohlo by vás zajímat

Hot Lists7 věcí, které dělat na Rhodosu

Rhodos, čtvrtý největší řecký ostrov, láká každou letní sezónu na dokonalé pláže, kulturní vyžití i atmosféru malebných vesniček. Plánujete sem cestu? Tady jsou naše tipy, co byste na ostrově neměli vynechat.

Hot Lists7 must-see věcí na legendární Venice Beach

Venice Beach v Kalifornii je jedním z nejznámějších a nejnavštěvovanějších míst v Los Angeles, které přitahuje návštěvníky z celého světa svou jedinečnou atmosférou a množstvím aktivit, které nabízí. Která místa jsou absolutním must-visit?