Čím vás ohromí scénická trasa Ring of Kerry v Irsku?

Pokud vás přitahuje irská kultura, můžete ji poznat během jediného dne. Scénická trasa Ring of Kerry, která vás zavede na jedny z nejikoničtějších míst tohoto magického ostrova, vám nastaví jeho nádhernou, drsnou a zároveň fascinující tvář.

Ring of Kerry je hned po slavných Cliffs of Moher a prohlídce historického Dublinu jednou z nejzajímavějších turistických atrakcí v Irsku. Tato velkolepá okružní trasa má délku přibližně 180 kilometrů, začíná a končí v Killarney a vede podél fascinujícího pobřeží poloostrova Iveragh.

Piktoreskní scenérie a písečné duny

Co vás na trase čeká především, jsou neskutečné pobřežní scenérie, které vás naprosto ohromí. Síla oceánu a majestátnost země se vám tu předvede ve své plné kráse. Budete projíždět kolem úchvatných pláží, z nichž za zmínku rozhodně stojí Rossbeigh Strand na poloostrově s písečnými dunami a nezapomenutelnými výhledy na poloostrov Dingle. Dechberoucí pohled na drsné pobřeží vám nabídnou i velkolepé útesy Kerry Cliffs, kde našly domov tisíce ptáků, a jsou ve skutečnosti ještě vyšší než slavnější Cliffs of Moher.

Pestrobarevný Cahersiveen a působivý ostrov

Budete-li pokračovat dál na jih, dojedete do okouzlujícího barevného městečka Cahersiveen, které svou atmosférou podtrhuje ducha celého Irska. Je popisováno jako „město šplhající do hor a hledící na moře“. Zastavte se tady a rozjímejte v ulicích, než se vydáte vstříc dalším irským zázrakům. Ty na vás čekají třeba hned na ostrově Valentia s ikonickým majákem. Díky své překrásné krajině je považovaný za skrytý klenot hrabství Kerry.

Nebývalá podívaná v oblasti tmavé oblohy

Jednou z nejúžasnějších částí trasy je pro mnohé cestovatele přídavný 18 kilometrů dlouhý okruh zvaný Skellig Ring. Budete tu brázdit klikaté silnice a naskytne se vám fascinující podívaná na dramatické Skellig Islands. Skellig Ring je také unikátním místem, kde se nachází světově proslulá rezervace tmavé oblohy. Právě tady můžete vidět noční nebe očima našich dávných předků.

Foto: Unsplash

Mohlo by vás zajímat

AdventurePěšky i na kole: Užijte si babí léto v Livignu

Zatímco léto pomalu ustupuje a lyžařská sezóna je ještě v nedohlednu, Livigno v horní části údolí Valtellina nabízí bohatou škálu podzimních zážitků. Navzdory obecnému mínění jsou hory na podzim plné dobrodružství i možností k odpočinku. Čemu se v nádherném prostředí oddat?

AdventureProjezte se Španělskem v ohromujícím městě Cuenca

Postavené na vápencovém ostrohu vysoko nad řekami Júcar a Huécar v Castilla–La Mancha vás španělské město Cuenca přivítá středověkým opevněním, jež jako by vypadlo z románu Miguela de Cervantes y Saavedry. Na rozdíl od jeho hrdiny, Dona Quijota, nemusíte bojovat s větrnými mlýny. Největší boj, který vás tady čeká, svedete při výběru jedné z mnoha místních vynikajících restaurací.

AdventureVýstřední Japonsko: 5 nejšílenějších věcí, které tu můžete zažít

Země vycházejícího slunce má oslnivou přírodu i přitažlivé kulturní dědictví. Japonsko je však také zemí, která přináší nevšední, bláznivé a ohromující zážitky. To co uvidíte a zažijete v Japonsku, vám žádná jiná země nenabídne. Jaké jsou ty nejbizarnější věci, které byste si rozhodně neměli nechat v Japonsku ujít?