5 věcí, které zažít v New Yorku ve svátečním období

New York před Vánoci září svou jedinečnou atmosférou, která přitahuje návštěvníky z celého světa. Město se mění v kouzelnou zimní destinaci, a přestože je tady toho vždy dost k vidění, existuje několik nezapomenutelných aktivit, které byste rozhodně neměli minout. Zde je pět věcí, které v New Yorku před Vánoci musíte vyzkoušet.
Zabruslete si u Rockefellerova centra

Ikonický vánoční stromek u Rockefellerova centra je jedním z hlavních symbolů svátečního New Yorku. Každoročně se zde shromažďují davy lidí, aby obdivovaly tento majestátní strom ozdobený tisíci světýlek. Vedle něj najdete i známé kluziště, kde si můžete zabruslit s výhledem na tuto monumentální dekoraci. Nenechte si ujít ani vánoční trhy v okolí, kde můžete zakoupit suvenýry a ochutnat místní speciality.

Užijte si výlohy na Páté avenue

Luxusní obchody na Páté avenue každoročně představují umělecky pojaté vánoční výlohy, které jsou doslova mistrovským dílem. Během procházky touto slavnou ulicí se zastavte u obchodů jako Macy’s, Saks Fifth Avenue nebo Bergdorf Goodman, kde výlohy vytvářejí iluze zimních pohádek a fantastických světů dekorovaných designovými produkty. Každý butik soutěží o to, kdo vytvoří nejpůsobivější dekoraci, což činí procházku po Páté avenue nezapomenutelným zážitkem.

Projděte se po Dyker Heights

Čtvrť Dyker Heights v Brooklynu je známá svými vánočními světelnými instalacemi. Zdejší obyvatelé berou vánoční výzdobu opravdu vážně, a výsledkem jsou neuvěřitelné světelné show na domech, které vás doslova ohromí. Procházka touto oblastí po setmění je jako vstup do jiného světa plného světel, hudby a nápaditých vánočních dekorací.

Navštivte Bryant Park

Kouzelný Bryant Park, který najdete hned u majestátní newyorské knihovny, se v zimě proměňuje na kouzelnou zimní vesnici plnou malých stánků, kde můžete nakoupit vánoční dárky, občerstvit se horkou čokoládou nebo si užít další ikonické kluziště, které je zdarma – stačí si jen půjčit brusle. Atmosféra zde je uvolněná a romantická, což činí z Winter Village ideální místo pro odpočinek uprostřed hektického města.

Projeďte se lodí na East River

Pokud hledáte originální způsob, jak si užít výhled na zimní New York, vyzkoušejte plavbu po East River. Mnoho lodních společností nabízí speciální vánoční plavby, kde si můžete vychutnat výhled na osvětlené městské panorama, Sochu Svobody a slavné mosty. Některé z těchto plaveb zahrnují i živou hudbu, občerstvení a hřejivou atmosféru, díky které bude váš zážitek z New Yorku před Vánoci ještě magičtější.

Foto: Pixabay, Unsplash

Mohlo by vás zajímat

Hot ListsNejlepší novozélandské treky: Extrém pro odvážné i pláže jako v Karibiku

Na Novém Zélandu najdete jedny z nejkrásnějších treků na světě. Mohou být mírné, ale také dost obtížné. Vyrazit můžete na jednodenní túry nebo na vícedenní trasy, kde se přespává na horských chatách. Výzvou pro extrémní sportovce je pochod od severu k jihu, který měří tři tisíce kilometrů. Na Zélandu si zkrátka vybere každý milovník přírody.

Hot ListsTop 5 fotogenických i skrytých pokladů Thajska

Thajsko, země úchvatných pláží, kultury a bohaté historie, je magnetem pro vášnivé cestovatele z celého světa. Kromě bohaté gastronomie a autentické kultury přináší výjimečně fotogenická místa, která vám umožní uchovat si vzpomínku na tento zážitek na vždy. Tady je top pětice, na kterou si nezapomeňte vzít pořádný fotoaparát.

Hot ListsSobi, výhledy i tajná stezka: Top 5 hiking trails ve Skandinávii

Vyžíváte se na túrách v přírodě a milujete výzvy? Pak byste neměli vynechat hiking ve Skandinávii. Právě tamní úchvatná a rozmanitá krajina je pro výšlapy jako dělaná a láká turisty z celého světa na hluboké lesy, majestátní hory, jezera všech odstínů i dechberoucí výhledy do nekonečných přírodních scenérií. Kam vyrazit?