Restaurace Rutz si kromě nejvyššího gourmet statusu užívá i skutečnost, že jí byla udělena také Michelin Green Star – za gastronomii a udržitelný přístup v jednom. Šéfkuchař Marco Müller chce ve své kuchyni jen čerstvé suroviny, které vznikly s ohledem na životní prostředí. Udržitelnost je pro něj stejně důležitá jako chuť a plating. I proto úzce spolupracuje s místními pěstiteli a farmáři.
Restaurace v přírodních tmavších tónech šedé a příjemného dřeva je jen decentně osvícená pro intimní atmosféru zaměřenou na prožitek chuťových pohárků. Chcete-li si užít degustační menu, ochutnáte to nejlepší z regionální produkce. Jednoduché ingredience v nejvyšší kvalitě dávají vzniknout překvapivě komplexní symfonii chutí, která vás přiměje pochopit, proč má Ritz tři hvězdy. Vsadit můžete na sedmichodové či osmichodové menu.