Po úspěšném pilotním projektu v Barceloně uvádí mladý řetězec Almanac Hotels svůj další počin ve Vídni. Almanac Palais Vienna ožívá přímo na Parkringu v budově postavené roku 1872, která si dodnes zachovává typickou vídeňskou eleganci na prahu secese. Poloha hotelu v blízkosti historického centra, nákupních tříd a Vídeňské státní opery je jen jednou z mnoha předností, jimiž se může tento lifestyle koncept pyšnit.
Interiér snoubí čistý současný design s historickými prvky a zlatými detaily, které evokují imperiální odkaz městského paláce. Velkorysost prostor umožnila převahu apartmá nad pokoji v poměru 80 : 31. Hotelová restaurace Donnersmarkt se profiluje ve stylu moderní rakouské gastronomie v kombinaci s plant-forward filozofií a kavárna pracuje s vlastní značkou kávy. Tělu i duši pomůže najít nový klid a energii SPA, velkoryse rozprostřené do tří poschodí, v němž hraje prim světlý mramor. Hladké plochy kamene, jehož motiv se prolíná celým prostorem hotelu, zajistí ničím nerušenou relaxaci, a to třeba ve čtrnáctimetrovém bazénu.
Jako pocta éře 60. let vyčnívá nad lázeňským městečkem Bad Gastein znovuzrozená budova staré kliniky s novou tváří jménem The Cōmodo. Hra geometrických tvarů, střídmý design ostrých hran a oválů a původní solitéry vytvářejí konjunkci atmosféry poloviny století a moderního pojetí lázeňství. Interiérům vládne dubové a borové dřevo s kontrastními akcenty tmavě zelené a terakoty. Vysokohorské scenerie jsou domovem 70 pokojů, které se dělí o monumentální výhledy na údolí Gastein a uklidňující podívanou do záplavy zelených lesů.
Bazálním prvkem konceptu je s pečlivostí vybudované wellness, které v rámci širokého spektra procedur využívá tradičních produktů kosmetiky Saint Charles a léčivých vlastností termální vody zdejšího minerálního pramene. O zdravý food plan i radost chuťových buněk se postará kuchařský tým hotelové restaurace ve spolupráci s berlínským šéfkuchařem Maxem Jensenem. The Cōmodo si zakládá na kreativním přístupu k tradici, proto ústřední linku menu tvoří místní speciality z čerstvých surovin z okolních ekologických farem.
Autor: Ingrid Tůmová, Zdroj: Cntraveller.com, archiv