Znáte španělský hot spot, který si oblíbily hollywoodské hvězdy?

Na jihu Španělska na pobřeží Costa del Sol se nachází město, které působí jako magnet na celebrity. Marbellu v minulosti navštívila například herečka Audrey Hepburn, princezna Diana, herec Sean Connery a mnoho dalších.

Marbella je jedinečná svojí atmosférou a každý si v ní přijde na své. Nechybí tu pětihvězdičkové hotely, michelinské restaurace nebo luxusní obchody jako Louis Vuitton nebo Gucci. Zároveň se tu ale koncentrují digitální nomádi, gurmáni nebo sportovní nadšenci.

Proč Marbella?

Marbella kdysi bývala běžnou rybářskou vesnicí. Už dlouho je to však světoznámá prázdninová destinace, kterou vyhledávají i celebrity. Zasadil se o to princ Alfonso of Hohenlohe-Langenburg, který z Marbelly udělal špičkový resort. Marbellu si přitom vybral náhodou. Jeho otec ho poslal do Andalusie, aby se tam porozhlédl po potenciálně výdělečných pozemcích. V Marbelle si jen udělal zastávku cestou do Málagy, místo ho však naprosto očarovalo.

Před sedmdesáti lety zde tak založil slavný Marbella Club, první luxusní hotel v dané oblasti, kam zval zámožné a významné osobnosti včetně hollywoodských hvězd. Hotel navštívil například Sean Connery, Audrey Hepburn nebo skupina The Rolling Stones. I dnes je možné se v Marbella Clubu ubytovat. Hotel, jenž se nachází nedaleko slunného pobřeží Costa Del Sol, nabízí například ubytování v soukromé vile s bazénem nebo v elegantně zařízené rezidenci se střešní terasou. Jedna noc tu vyjde na jeden až několik tisíc euro.

Nezapomenutelný zážitek nabízí také resort Puente Romano, který disponuje dvacítkou restaurací, posilovnami, tenisovými kurty nebo bazény. Celý ho navíc obklopují botanické zahrady se stovkami druhů rostlin. Resort v minulosti získal ocenění za nejlepší golfový resort či jako nejlepší španělský spa resort.

Čas na tapas i michelinské menu

V Marbelle je také několik michelinských restaurací. Ta s názvem Skina má dokonce dvě michelinské hvězdy. Samotný plating tu vypadá jako umělecké dílo. Šéfkuchař Mario Cachinero kuchyni popisuje jako tradiční andaluské recepty s moderním twistem, vše je podle něj o harmonii a kontrastu. Zajímavostí restaurace je, že v ní jsou jen čtyři stoly.

Michelinský průvodce dále doporučuje restaurace Candeal, Messina nebo Nintai. My ještě doporučujeme vyzkoušet nově otevřenou restauraci La Madrina, jež sídlí v srdci města a kde lze ochutnat autentickou španělskou kuchyni. Na menu je tu například grilovaná chobotnice nebo ústřice s kaviárem.

Vše, co si jen budete přát

Marbella je oblíbená i kvůli její geografické poloze. Stačí jet hodinu na východ po pobřeží a dostanete se do Málagy, rodného města malíře Pabla Picassa s velice rozmanitou kulturou. Zhruba stejně daleko, ale na východ, se nachází unikátní a hojně navštěvovaný Gibraltar, jenž spadá pod Velkou Británii. V blízké dojezdové vzdálenosti od Marbelly je také historické město Ronda.

Není ale nutné z Marbelly odjíždět. Samotná metropole toho má mnoho co nabídnout. Oblíbená je procházka po promenádě, kde je nespočet kaváren i restaurací, nebo po historickém centru města. Nachází se zde také několik muzeí či parků a samozřejmě i dokonalé písečné pláže. Za vidění stojí také přístav Puerto Banús, kde se nachází typické bílé andaluské domky.

Zdroj: Unsplash

Mohlo by vás zajímat

LeisureUltimátní Insta-friendly dovolená: Vítejte na Mykonosu

Mykonos, řecký ostrov v Egejském moři, je jedním z nejoblíbenějších turistických spotů v Evropě. Tato malebná destinace, která patří do souostroví Kyklady, láká návštěvníky nádhernými plážemi, skvělým nočním životem a bohatou historií. Necháte se zlákat také?

LeisureLetní výzva: Jet Ski Safari na Langkawi

Pokud hledáte epické dobrodružství, vyzkoušejte Jet Ski Safari. Dobrodružná plavba na vodním skútru vám umožní prozkoumat fascinující pobřeží, objevovat historická místa, skryté zátoky, odlehlé pláže i místní faunu a flóru. Jedno z perfektních míst, kde si Jet Ski Safari užít, je malajsijské souostroví Langkawi.