Kam v Norsku vyrazit v létě?

Norsko je známé svou úchvatnou přírodou a polární září, která láká turisty z celého světa. Letní měsíce přinášejí ideální podmínky pro objevování norských fjordů, hor a malebných městeček. Kam v létě v Norsku vyrazit?
Za fjordy a vodopády

Geirangerfjord, zapsaný na seznamu světového dědictví UNESCO, patří mezi nejkrásnější fjordy v Norsku. Nachází se v západní části země a nabízí návštěvníkům nádherné scenérie, strmé útesy a křišťálově čistou vodu. Letní měsíce jsou také ideální pro výlety lodí, které vás vezmou k impozantním vodopádům jako Seven Sisters nebo Brudesløret. Milovníci turistiky tady najdou mnoho stezek s úchvatnými výhledy. Vyzkoušejte výstup na horu Dalsnibba, odkud se vám naskytne panoramatický výhled na celý fjord.

Za polárním kruhem

Souostroví Lofoty se nachází nad polárním kruhem a je známé svou jedinečnou krajinou a rybářskými vesnicemi. V létě zde můžete zažít půlnoční slunce, které vůbec nezapadá. To vytváří magickou atmosféru pro aktivity, jako jsou kajakářské výlety, rybaření nebo horské túry. Oblíbenou destinaci také reprezentuje vesnice Reine, která je často označována za jednu z nejkrásnějších vesnic v Norsku. Dejte šanci i pláži Kalvika a hoře Ryten pro nezapomenutelné Insta-friendly zážitky.

Za přírodou i kulturou

Bergen, druhé největší město Norska, by se mělo stát vaším cílem, pokud chcete kombinovat přírodní krásy s kulturními zážitky. Město je obklopeno sedmi horami a sedmi fjordy, což nabízí nespočet možností pro outdoorové aktivity. V létě můžete vyrazit na túru na horu Fløyen nebo Ulriken a užít si dechberoucí výhledy na město a okolní krajinu. Bergen je také vstupní branou do fjordu Sognefjord, nejdelšího a nejhlubšího fjordu v Norsku. V centru města nezapomeňte navštívit slavný rybí trh a historickou čtvrť Bryggen, která je rovněž na seznamu světového dědictví UNESCO.

Zdroj: Unsplash, Pixabay

Mohlo by vás zajímat

AdventureBucket List: Ohromující Hiking v Kalifornii

Hiking v Kalifornii je nezapomenutelný zážitek plný nezapomenutelné obklopující přírody. Sníte o tom vydat se tam a projít si ohromující scenérii hezky po svých? Tady jsou naše tipy, kam na jistotu vyrazit.

AdventureDokonalý refresh: Biotop pod horou Mont Blanc

Každý milovník Alp zná vyhlášené zimní letovisko Chamonix. Málokdo ale tuší, že jen několik kilometrů na západ odsud se nachází jedinečné místo, které ohromuje naopak v létě. Můžete se tu koupat v křišťálově čisté vodě a zažívat ty nejkrásnější výhledy na majestátní pohoří.

AdventureNa cestě po Yucatanu, část II.

Přinášíme vám další část našeho trojdílného seriálu o cestách po Yucatanu. Ani ve druhém pokračování nevynecháme tipy na autentické hotely, top…