3 extrémní místa planety, kam zamíří jen ti nejodvážnější

Na světě existují místa, kam se turisté zrovna nehrnou. Přesto představují fascinující díla přírody, jež přitahují hrstku odvážlivců. Atacama, Antarktida a Mount Everest jsou ta nejznámější z nich. Po světě je jich však ještě mnohem víc, jen nejsou tolik známá. Kde najdete nejextrémnější místa planety?
Ostrov s nejjedovatějšími hady na světě

Hadí ostrov je místo, kde většina z nás dovolenou trávit nechce. Nikde jinde na světě než na tomto brazilském ostrově totiž není k vidění tolik hadů. Hadí ostrov je známý pod názvem Ilha Queimada Grande, má rozlohu 43 hektarů a údajně je na jeho každém čtverečním metru jeden had. Největší zastoupení tu má zlatá zmije kopinatá, kterých je tu přes dva tisíce. Jedná se o jednoho z nejsmrtelnějších hadů na světě, po jehož kousnutí můžete do hodiny zemřít.

Poušť lávových jezer

Danakil Desert Depression v Etiopii představuje jedno z nejnehostinnějších míst planety. Panuje tu rozsáhlá geotermální aktivita a oranžové přírodní bazénky obsahují extrémně horkou tekutinu. V oblasti jsou přítomny toxické sirné prameny a několik aktivních sopek s lávovými jezery. Tento region je extrémně horký a velmi nebezpečný. Přesto je i toto místo navštěvované těmi, kteří chtějí být svědky neuvěřitelných geologických aktivit a přírodních divů.

Růžové jezero, které dokáže oslepit

V severní Tanzanii se nachází úchvatné jezero Natron, které přitahuje milovníky extrémů. Jeho růžová barva je způsobena červenými bakteriemi ve vodě a přestože na první pohled působí až romanticky, obzvláště když ho zaplaví plameňáci, jedná se jedno z nejvíce nebezpečných míst na světě. Voda v jezeře je extrémně slaná a vysoký obsah dekahydrátu uhličitanu sodného je tak korozivní, že může popálit lidskou pokožku nebo člověka dokonce oslepit při sebemenším kontaktu vody s očima.

Foto: Archiv Luxury Travel Digest se svolením, Pixabay

Mohlo by vás zajímat

Hot Lists5 nejmagičtějších zahrad Evropy

Omamné vůně květin, promenády s dokonalými přírodními obrazy, zdobené fontány, vzrostlé stromy a překrásná zákoutí. Řeč je o okouzlujících zahradách, které v letní sezóně vzbuzují neskonalý obdiv. Které patří v Evropě mezi ta nejmagičtější?

Hot ListsCesta do Ameriky: 5 věcí, na které při balení nezapomenout

Nezapomenout na základní věci při balení je pravidlem a zároveň obavou snad při každém plánování zahraniční cesty. Při návštěvě Ameriky je však třeba dbát ještě na pár dalších věcí navíc. Tady je naše desítka, bez níž byste neměli odjíždět na letiště.