3 důvody, proč Bali patří mezi top destinace

Bali, známý také jako „Ostrov bohů,“ je jednou z nejpopulárnějších turistických destinací Indonésie. Tento kouzelný ostrov se nachází mezi ostrovy Jáva a Lombok a přitahuje turisty svou bohatou kulturou, krásnou přírodou a bohatou historií už nespočet let. Co byste si na Bali neměli nechat ujít?
Dokonalá zeleň

Bali je rájem pro milovníky přírody. Ostrov se pyšní různorodými krajinami, od tropických pralesů a hor po úchvatné pláže. Nejvyšším bodem ostrova je sopka Gunung Agung, která je považována za posvátnou a je stále aktivní. Turisté mohou vystoupat na její vrchol a užít si nádherný výhled na celý ostrov. Bali je také známé svými terasovitými rýžovými poli, jako je například oblast Tegalalang nedaleko Ubudu, která je symbolem balijské kultury a zemědělství.

Kultura a hinduismus

Jedním z největších lákadel Bali je jeho kultura. Hinduismus, který zde má hluboké kořeny, prostupuje každodenní život Balijců. Chrámy, známé jako „pura,“ jsou na každém kroku a mnohé z nich jsou vytesané do skal nebo se nacházejí na pobřeží. Mezi nejznámější patří Pura Luhur Uluwatu, chrám postavený na útesu, a Pura Besakih, největší a nejposvátnější chrám na Bali.

Tradiční balijské tance a ceremonie jsou další nezapomenutelnou součástí místní kultury. Tance jako Barong a Legong přinášejí pohled na balijské mýty a legendy. Kromě toho je na Bali velký důraz kladen na umění, a to především v oblasti sochařství, malby a výroby rukodělných předmětů.

Nezapomenutelné pláže

Na Bali se ale zpravidla míří za exotickou podobou pláží a slané vody. Na jižním pobřeží najdete pláže jako Kuta, Seminyak nebo Nusa Dua, ideální pro relaxaci, plavání či surfování. Každý, kdo preferuje klidnější pláže, vyrazí na severní a východní pobřeží ostrova.

Pláže jako Amed a Tulamben prosluly svými podmínkami pro potápění a šnorchlování, především díky korálovým útesům a bohatému podmořskému životu. Pro dobrodruhy nabízí Bali také možnosti raftingových výprav po řece Ayung nebo procházky tropickými lesy a kolem vodopádů Tegenungan nebo Gitgit.

Foto: Pixabay

Mohlo by vás zajímat