Hlavní sezóna v Toskánsku začíná. Tady je, co si nenechat ujít

Pokud máte v plánu potěšit se krásou Toskánska, vydejte se sem na podzim. Je to ta nejlepší doba, kdy si tento region naplno užít. Můžete ochutnat sezónní speciality na food festivalech, popíjet víno s výhledem na pestrobarevné vinice, relaxovat v horkých pramenech a užívat si okouzlující atmosféru toskánského venkova.

Podzim představuje ideální čas pro návštěvu jedné z nejznámějších vinařských oblastí Itálie, kdy toskánské vinice hýří všemi barvami. Nechte se oslnit pohledem na zářivě žluté, oranžové a červené odstíny polí se sklenkou Suore Tuscans, Chianti Classico nebo Vino Nobile di Montepulciano. Právě jste se ocitli uprostřed „tasting season“, kdy probíhají ochutnávky vín po celém regionu.

Období nabité food festivaly

Není to ale jen víno, co potěší vaše smysly. Koncem října a začátkem listopadu začíná sklizeň oliv a trvá až do poloviny prosince. Je to jedinečná možnost, kdy můžete vyzkoušet lahodný olio nuovo (nový olej). Po celém Toskánsku probíhají food festivaly nabízející skvělou gastronomii včetně místních specialit, jako jsou lanýže nebo kaštany. Známý je například říjnový festival v Marradi, který se zde koná již 50 let nebo Volterragusto v městečku Volterra.

Okouzlující krajina

Na podzim budete ohromeni krásou malebných vesnic a historických městeček, vytvářejících až magickou atmosféru. Září a říjen jsou ideální měsíce k návštěvě oblasti zvané Val d’Orcia s dominantním vulkánem Monte Amiata a historickými městy Pienza a Montalcino. Bývalé etruské město Cortona na jihu Toskánska pro změnu nabízí úžasný výhled na jezero Trasimeno a za návštěvu stojí také rodiště Pinocchia, vesnice Collodi.

Relaxace v horkých pramenech

Ať už přijedete v relativně teplém září, lehce deštivém říjnu nebo chladném listopadu, jste tu v tu nejlepší dobu na regeneraci organismu po hektickém a horkém létě. Udělejte pro sebe maximum a vyhraďte si čas čas na relaxační koupele v některých z nejznámějších horských pramenů v oblasti. Pro nejlepší zážitek navštivte Cascate del Mulino v Saturnii nebo vesnici Bagno Vignoni.

Foto: Pixabay, Unsplash

Mohlo by vás zajímat

LeisureUltimátní Insta-friendly dovolená: Vítejte na Mykonosu

Mykonos, řecký ostrov v Egejském moři, je jedním z nejoblíbenějších turistických spotů v Evropě. Tato malebná destinace, která patří do souostroví Kyklady, láká návštěvníky nádhernými plážemi, skvělým nočním životem a bohatou historií. Necháte se zlákat také?

LeisureTisíce netopýrů, majestátní vulkán i podmořský svět: Vítejte na Lomboku

Většina lidí mířících do Indonésie nevynechá působivý ostrov Bali. Mnozí ale minou Lombok, přestože důvodů, proč se sem vypravit, je víc než dost. Podmořský svět kolem ostrova je rájem potápěčů, nachází se tu magická jeskyně s tisíci netopýry, můžete zažít neopakovatelný výšlap na sopku a v neposlední řadě je Lombok vstupní branou na úchvatné Gili Islands.

LeisureHillepranterhof: Autentická getaway v Jižním Tyrolsku s lokálním vínem

Stromy lemovaná cesta se náhle zvedá do prudkého svahu. Ze silnice sjedete v jihotyrolském Etschském údolí v Marlingu a budete mířit pořád vzhůru, než skončíte téměř uprostřed hlubokého lesa… Když se před vámi najednou otevře dechberoucí výhled, na nějž jen tak nezapomenete. Vítejte v Hillepranterhofu.