Top 5 dokonale relaxačních pláží po celém světě

Když vás přepadne stres každodenního života, neexistuje nic lepšího, než si naplánovat dovolenou na místě, kde zažijete blahodárný klid. Mírné šplouchání vln, jemný písek pod nohama a lehký vánek je to, co v takové chvíli potřebujete především. Vyberte si jednu ze světově nejoblíbenějších relaxačních pláží.
Little French Key v Hondurasu

Honduras není zrovna vyhlášenou turistickou destinací, ale na jeho ostrovní části najdete ten pravý karibský ráj. Poblíž ostrova Roatán se nachází malý soukromý ostrůvek Little French Key, na kterém vás ohromí nádherné nedotčené pláže s tyrkysovou vodou v obklopení bujné zeleně. Užijte si relaxaci v houpacích sítích s výhledem na malé chatičky a mořské vlnky.

Palm Cove Beach v Austrálii

Na pláži Palm Cove v Austrálii se budete procházet zlatým pískem ve stínu nádherných vzrostlých palem. Scenérie jako z reklamy na dokonalost najdete v Severním Queenslandu. Jemné vlny a křišťálově čistá voda je zárukou skvělého relaxačního koupání a nádherná pláž představuje ideální prostředí pro ozdravné dlouhé procházky.

Nautholsvik Geothermal Beach na Islandu

Tato pláž je naprosto unikátní a pokud budete mířit na Island, nenechte si její návštěvu ujít. Harmonický plážový den zažijete na Nautholsvik Geothermal Beach, která má uměle vytvořenou lagunu vyhřívanou geotermální energií. Návštěvníkům tak umožňuje uvolňující koupele i v chladnějším islandském klimatu. Třešničkou na dortu je nádherný výhled na Reykjavík a okolní pohoří.

Yas Beach ve Spojených Arabských Emirátech

Spojené Arabské Emiráty mají mnoho lokalit hodných obdivu a toto místo je jednou z nich. V tomto případě nečekejte opuštěnou pláž v přírodě, ale luxus pod hvězdami, což je pro mnohé synonymem relaxace a klidu. Ostrov Yas leží podél třpytivých břehů Abu Dhabi a představuje dokonalé útočiště. Součástí je nekonečný bazén, u kterého můžete meditovat na luxusních lehátkách a nasávat atmosféru vytouženého klidu.

Saud Beach na Filipínách

Saud Beach se nachází v Pagudpud, Ilocos Norte na Filipínách. Pláž lemovaná palmami, která má délku přibližně dva kilometry, je proslulá svým dokonale bílým pískem a průzračnou vodou. Místo je jako stvořené pro meditaci a rozjímání. Západy slunce, kdy se zlatavě zbarvená obloha odráží od moře, poskytuje neuvěřitelné výhledy. Není pak divu, že je Saud Beach mnohými považovaná za nejkrásnější pláž v celé Asii.

Foto: Archiv Luxury Travel Digest se svolením

Mohlo by vás zajímat

Hot ListsMagická přitažlivost: Top 10 klasických must-see v New Yorku

Na New York vám prodloužený víkend rozhodně stačit nebude. Nebude vám stačit ale ani týden, abyste poznali tu pravou příchuť lákavé americké metropole. Je tu tolik míst, která stojí za to navštívit, že si sem budete muset zaletět víckrát. Už jste viděli Empire State Bulding? Tak můžete vyrazit na dalších top 10 míst New Yorku.

Hot Lists8 věcí, které nevynechat v Athénách

Athény, hlavní město Řecka, jsou skvostem plným historie a kultury a nabízejí dokonalý střed komfortního moderního zázemí a fascinujícího ducha minulosti. Co byste si v jihoevropské destinaci neměli nechat ujít?

Hot ListsTop 5 evropských pláží bez turistických davů

Chcete si užít letní plážový zážitek v jižní Evropě, ale toužíte po troše soukromí bez přeplněných pláží? Nemusíte dělat kompromisy. Našli jsme pro vás pětici dokonalých pláží, které jsou jako vystřižené z pohlednic, ale turistických mas se tu bát nemusíte.