Halloween po česku: 3 místa, jež vám naženou hrůzu

Tak jako všude na světě najdete i v České republice tajemná a děsivá místa opředená strašidelnými legendami. Ty nejvíce ožívají na podzim, kdy je okolí ponuré a blíží se Halloween a Dušičky. Jaká 3 místa vám doporučujeme navštívit pro lehce mrazivé dobrodružství?
Okřídlení démoni pod tajemným hradem Houska

Na osamoceném místě v srdci malebného Kokořínska leží hrad obklopený tajemnem, Houska. Legenda praví, že se pod touto gotickou stavbou z konce 12. století ukrývá vstup do pekla. Prý tu kdysi opravdu bývala velká díra a mnoho lidí tehdy věřilo, že vede do samotných pekel. Příběhy o děsivých bestiích, které vystupují z díry a terorizují všechny v okolí, jsou stále živé. Tyto démoni bývají popisováni jako okřídlené bytosti, napůl lidé a napůl zvířata, kteří jedli dobytek a ničili vše ve vesnici. Hrad Houska patří mezi jedno z nejděsivějších míst v Čechách a nejoblíbenějších míst lovců duchů. Zajímáte se o paranormální vědy? Nenechte si tento hrad ujít, na konci října se jeho brány zavírají.

40 000 lidských kostí v Sedleci

Kostnice v Sedleci se nachází nedaleko historického města Kutná Hora a patří mezi nejoblíbenější české turistické cíle. Její výzdobu tvoří více než 40 000 skutečných lidských kostí. Čtyři kostěné pyramidy a propracovaný lustr ze všech lidských kostí tu vytváří mrazivou atmosféru. Můžete tu obdivovat i hrdě vystavený erb rodu Schwarzenbergů. Dodnes není zcela jasné, kde se kosti vzaly. Hovoří se o morové ráně, která s sebou nesla tolik mrtvých, že je nebylo možné pochovat. Kosti byly exhumovány a uloženy v malém místním kostelíku. Teprve až koncem 19. století, kdy byly pečlivě protříděny, mohla vzniknout tato neuvěřitelná umělecká díla a kostelík „ožil“ jako vyhlášená kostnice.

Nevysvětlitelné události v jihlavských katakombách

Pod historickým městem Jihlava na Vysočině se rozprostírá 25 kilometrů temných katakomb. Působivé podzemní tunely tady vznikly už ve středověku a představují jedno z ikonických míst v Česku, kam se můžete vypravit v době Halloweena. Mrazivé nejsou jen samotné chodby pod zemí, ale hlavně podivné přízraky a události, které jsou s nimi spojeny. Několik lidí nezávisle na sobě potvrdilo, že při vstupu do katakomb slyšeli hrát varhany, mnozí popisují zvláštní červené světlo uvnitř a „mléčnou chodbu“ se zelenou světélkující září na stěnách. Jejich děsivou atmosféru můžete zažít během celého roku, ale podzim je pro jejich “ducha” jako stvořený.

Foto: Unsplash, Archiv Luxury Travel Digest se svolením

Mohlo by vás zajímat

Hot Lists7 must-see věcí na legendární Venice Beach

Venice Beach v Kalifornii je jedním z nejznámějších a nejnavštěvovanějších míst v Los Angeles, které přitahuje návštěvníky z celého světa svou jedinečnou atmosférou a množstvím aktivit, které nabízí. Která místa jsou absolutním must-visit?

Hot Lists3 evropská města pro milovníky podzimu

Podzimní měsíce proměňují Evropu v barevné plátno, které láká milovnice a milovníky kultury, gastronomie i přírody. Ačkoli každé město nabízí unikátní zážitek, některá místa doslova září v teplých podzimních barvách. Přinášíme vám výběr tří evropských metropolí, které stojí za to navštívit právě teď.