Tři nejlepší surfové destinace na letošní zimu

Když se zima blíží, mnoho surfařů hledá útočiště v teplejších vodách a ideálních podmínkách pro vlny. Ať už hledáte epické výzvy, nebo klidné místo na zdokonalení svých dovedností, následující tři destinace nabízejí skvělé možnosti pro zimní surfing.
Když chcete co nejblíž: Fuerteventura, Kanárské ostrovy

Fuerteventura, známá jako “Havaj Evropy”, je oblíbenou destinací pro zimní surfování. Díky subtropickému podnebí a teplotě vody kolem 19-22 °C se zde v zimě můžete pohodlně koupat v neoprénu o tloušťce 3/2 mm. Ostrov je obklopen množstvím spotů, přičemž každý si najde ten svůj podle úrovně.

Doporučené místo: Flag Beach, severní pobřeží poblíž města Corralejo, je oblíbené jak mezi začátečníky, tak pokročilými. Na levé straně se tvoří pravidelné dlouhé vlny, které nabízejí skvělý prostor pro zlepšení techniky. Zároveň se tu surfuje na reef breaku, který vytváří rychlejší a strmější vlny pro zkušené surfaře.

Co ještě zaujme: Kromě surfování tu najdete krásné pláže a ideální podmínky pro kiteboarding.

Pro exotické vlny: Bali, Indonésie

Bali, které nabízí jedny z nejlepších surfových spotů na světě, je po celý rok vyhledávaným cílem surfařů. Zatímco suchá sezóna (květen až říjen) je známá svými dokonalými vlnami, i v zimních měsících (listopad až březen) přináší Bali spoustu zábavy – včetně menšího počtu turistů. V této sezóně směřuje většina surfařů na východní pobřeží.

Doporučené místo: Sanur, východní pobřeží, je jedním z hlavních spotů během období dešťů. Sanur Reef nabízí skvělé vlny, a to především pro zdatné surfaře, kteří hledají rychlé a technicky náročné vlny.

Co ještě zaujme: Bali je nejen surfová mekka, ale také kulturně pestré místo s úchvatnými chrámy, tradičními tanci a skvělou balijskou kuchyní.

Neokoukaná surfařská destinace: Taghazout, Maroko

Taghazout, malé rybářské město na marockém pobřeží Atlantiku, se stává stále oblíbenější surfovou destinací. Zimní měsíce (prosinec až únor) zde přinášejí ideální podmínky pro surfování, kdy teplota vody klesne na příjemných 17-19 °C a swell z Atlantiku přináší konstantní vlny.

Doporučené místo: Anchor Point, ikonický surfový spot, je považován za jeden z nejlepších v Maroku. Tento pravostranný point break generuje dlouhé a silné vlny, které jsou vhodné zejména pro zkušené surfaře. V blízkosti najdete také snadnější místa, například Crocodile Beach, která je ideální pro začátečníky.

Co ještě zaujme: Kromě skvělých vln láká Taghazout svým uvolněným životním stylem, exotickým jídlem a možnostmi prozkoumávat okolní hory a trhy.

Foto: Unsplash

Mohlo by vás zajímat

Hot ListsTop tři nejoblíbenější kavárny v Paříži

Kdo by nemiloval Paříž? Na světě snad není nikdo, kdo na svém bucket listu nemá vysedávání v romantické kavárně v nejkouzelnější evropské metropoli. Našli jsme pro vás tři místa, která by vašemu hledáčku rozhodně neměla uniknout. A nebojte se, kofeinem se nepředávkujete. Ten se totiž v Paříži nepočítá. Stejně jako skleničky šampaňského.

Hot Lists3x Kuba: Co by vám při cestování po ostrově nemělo uniknout?

Barevná, energická, plná života – taková je Kuba, ostrov, který byl ještě v nedávné době před turisty téměř uzavřený. Neexistoval tu internet, nebylo možné objednat ubytování předem a rum byl po celé zemi extrémně levný. Mnohé se změnilo, ale Kuba stále zůstává karibským ostrovem, který své návštěvníky ohromuje.